Xiaomi Black Shark je bestie se Snapdragonem 845, 8 GB RAM a kapalinovým chlazením

28
Xiaomi Black Shark je bestie se Snapdragonem 845, 8 GB RAM a kapalinovým chlazením
  • Herní telefon od Xiaomi nabízí takřka 6palcový displej či kapalinou chlazený procesor Snapdragon 845
  • K telefonu je možné velmi rychle připojit speciální gamepad s vlastní baterií
  • Ve výbavě nechybí podpora rychlého nabíjení či dostatečně silná baterie
  • Nezapomnělo se na vůbec nejnovější Android či duální fotoaparát

Nároční hráči mobilních her se dočkali velice zajímavého přírůstku. Je plodem spolupráce Xiaomi s dceřinou společností Black Shark. Oba názvy pak spoluvytvářejí jméno zařízení. Novinka působí skutečně velice dobře. Zatímco z přední strany vidíme spíše oblé tvary, zadní strana, respektive její prvky, jsou situovány do ostře řezaného písmena X. Displej je samozřejmě protáhlý s úhlopříčkou 5,99 palce a rozlišením 2 160 × 1 080 pixelů. Potěší jasem až 550 nitů, naopak se nemůže pochlubit 120 Hz. Zobrazovač má být však softwarově schopný nabídnout dokonalý obraz i při hraní her, nebude trhaný a veškeré barvy dostatečně jasné a prokreslené.

Xiaomi Black Shark

Důležitý bude také výkon. Zde Xiaomi nic nepodcenilo a nasazen je procesor Snapdragon 845 s 8GB operační pamětí a až 128GB interním úložištěm. O něco slabší verze nabízí 6 GB RAM a 64GB úložiště. V každém případě se nebudete muset omezovat. Telefon by se ani při náročném a dlouhém hraní neměl nijak zásadněji zahřívat, protože je procesor chlazen speciální kapalinou schopnou snížit jeho teplotu až o 8 °C. Na telefonu se nachází speciální klávesa Shark One Touch pro rychlé spouštění speciálních funkcí a svou troškou do mlýna přispěje též čtečka otisků prstů pod displejem. Tou telefon nejen zabezpečíte, ale budete ji moci přiřadit i další funkce, kterou budou aktivní během hraní her.

Xiaomi Black Shark

V souvislosti s hraním her každého jistě nadchne, že Xiaomi připravilo lehce netradiční gamepad. Ten se na telefon nasune z jedné strany a vy získáte cenné klávesy a také joystick, který usnadní hraní. Gamepad s telefonem komunikuje skrze Bluetooth 4.0 a disponuje vlastní 150mAh baterií slibující až 30hodinovou výdrž. Další výhodou budiž fakt, že gamepad bude kompatibilní i s jinými chytrými telefony. Podmínka? V telefonu musíte mít alespoň Android 4.4 KitKat. V Samotném Black Sharku je přitom již nainstalován nejnovější Android 8.1 Oreo.

Xiaomi Black Shark
Speciální gamepad s vlastní baterií a Bluetooth

Na zadní straně můžete spatřit duální fotoaparát, který má 12 a 20 megapixelů se světelností f/1,75. Čelní kamerka se světelností f/2,2 disponuje rozlišením 20 megapixelů. Na telefonu dále najdeme stereo reproduktory, avšak nespatřujeme 3,5mm jack. Zdá se, že ten telefon již nenabízí.

Xiaomi Black Shark

Nový herní smartphone Xiaomi Black Shark se začne na domácím čínském trhu prodávat 20. dubna za přibližně 477 dolarů (necelých 12 tisíc korun s daní), respektive za 557 dolarů za verzi s větší pamětí, což je bezmála 14 tisíc korun s daní. Herní ovladač má pak vyjít na 29 dolarů, tedy přibližně 700 Kč.

Xiaomi Black Shark 128 GB

Rozměry161,6 × 75,4 × 9,3 mm, 190 g
DisplejTFT IPS, 5,99" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px
ProcesorQualcomm Snapdragon 845, 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor4 000 mAh
Partnerem zpravodajství o Xiaomi je společnost Witty Trade s.r.o., provozující webové stránky Xiaomi-Czech.cz.

Zdroj: blackshark.com

Diskuze ke článku
Random
Takže ho bude možné ho koupit v čr ???
Offečka Jablečna
Hezký. A pak tam člověk nastartuje drojda a... LAG!!!
Mio
Jako když jsem zoufalý a ještě k tomu se hodně nudím, tak si na mobilu něco zahraju, ale moje PS4 je úplně jinde. Zážitek nesrovnatelný, takže za herní mobil bych moc nedal.
Mio
No konečne niečo dizajnovo zaujímavé a originálne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze