Xiaomi 23. dubna představí nový smartphone: bude to model Mi4i?

2

Krátce poté, co Xiaomi dokázalo za pouhých 12 hodin prodat 2 miliony smartphonů, čímž se zapsalo do Guinessovy knihy rekordů, oznámilo, že na 23. dubna chystá speciální tiskovou konferenci, na které pravděpodobně dojde k představení zbrusu nového telefonu.

Vzhledem k únikům v poslední době, kdy se několikrát odhalil záhadný model Xiaomu Mi4i, se s největší pravděpodobností dočkáme právě jeho debutu. V tom nás navíc ujišťuje i tisková pozvánka, kterou Xiaomi připravilo – na ní totiž hlásá „i přichází“. Celá akce se přitom bude odehrávat v Novém Dillí – hlavním městem Indie. Proto je pravděpodobné, že tento model bude spíše mířit na rozvojové trhy.

Xiaomi pozvánka

Tomu nicméně odpovídají i specifikace, které se podařilo zjistit z databáze benchmarku GeekBench 3 a databáze Singapur IDA (Infocomm Development authority). Podle nich by měl být totiž telefon poháněn 64bitovým procesorem Samsung s osmi jádry na taktu 1,65 GHz. Doplňován by přitom měl být 2 GB RAM. To je oproti loňskému modelu Mi4, který je stále vlajkovou lodí výrobce, zhoršení výbavy. Loňský model totiž pohání kombinace procesoru Snapdragon 801 a 3 GB RAM.

TIP: Recenze Xiaomi Mi4 – Pár kompromisů, ale výborná cena

V současné době nemáme žádné informace o ceně nebo dostupnosti zařízení. Zajímavé bude sledovat nejen výbavu přístroje, ale i to, do jakých destinací se nakonec podívá. To, že se však bude jednat o velkou akci, potvrzuje skutečnost, že se představení zúčastní CEO Lei Jun, prezident společnosti Bin Lin a také viceprezident Hugo Barra.

Zdroje: phonearena.com, ibnlive.in.com