Xiaomi 12 Pro naživo: vlajka s krásným designem a superrychlým nabíjením

První dojmy
4
Xiaomi 12 Pro naživo: vlajka s krásným designem a superrychlým nabíjením
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Skleněná záda jsou na dotyk sametově hebká
  • Nabití z 0 na 90 % zabere méně než 20 minut

Xiaomi 12 Pro přichází po několika měsících od oficiálního představení na český trh s ultimátní výbavou v podobě nejvýkonnějšího procesoru Snapdragon 8 Gen1, 120Hz displeje, 120W nabíjení či zajímavé fotovýbavy. Jaké jsou naše první dojmy?

Sametové sklo a precizní zpracování

Přestože je Xiaomi 12 Pro regulérní vlajkový smartphone s 6,73" displejem, zachovává si relativně přívětivé rozměry. Ve srovnání s Galaxy S22 Ultra je tak zhruba o necelé 4 milimetry užší na šířku i podstatně lehčí (Galaxy S22 Ultra váží 228 gramů, zatímco Xiaomi 12 Pro 205 gramů). Špičkové je také zpracování, které si v ničem nezadá s ostatními mnohdy i o dost dražšími prémiovými smartphony. Záda kryje Corning Gorilla Glass 5 (displej pak Gorilla Glass Victus). Zadní strana má přitom velmi příjemnou hladkou (jakoby sametovou) povrchovou úpravu, na které neulpívají otisky a vypadá skvěle. Rámeček z matného hliníku pěkně navazuje na skleněné části a zaujme netradičně zpracovanou mřížkou reproduktorů, která je dalším líbivým designovým prvkem.

Díky zaobleným bokům se také telefon příjemně drží v ruce, a telefon tak působí menším dojmem. Líbí se mi také, že Xiaomi nijak neexperimentovalo s ovládacími tlačítky, umístilo kolébku hlasitosti i vypínací tlačítko na pravý bok a v ideální výšce. Jediným mínusem je absence (certifikované) zvýšené odolnosti, i když by mělo zařízení podle našich informací mít odolnost IP5X – lze tak očekávat alespoň základní odolnost proti dešti apod.

Displej, který zanechá dojem

Kromě povedeného designu nabídne Xiaomi 12 Pro také špičkový displej s úctyhodnou uhlopříčkou. 6,73" AMOLED panel (z dílny Samsungu) s maximálním rozlišením WQHD+ a svítivostí až 1 500 nitů. Zobrazovací panel vypadá úchvatně, ať už sledujete videa nebo hrajete hry. Kromě již zmíněné ochrany Gorilla Glass Victus rovněž potěší, že rovnou z výroby je na displeji nasazená ochranná fólie. Chvályhodné je také umístění čtečky otisků prstů, která není zbytečně nízko, jak je tomu u mnoha zařízení zvykem. Čtečka je pohotová – přestože se nejedná o ultrazvukovou technologii, je velmi přesná a rychlá za všech okolností.

Nabito za pár minut

Jednou z předností Xiaomi 12 Pro je rovněž velmi rychlé 120W drátové nabíjení, které jsem mohl vyzkoušet a dostat se za méně než 20 minut z 0 na 90 % baterie. Během nabíjení se přitom telefon nijak nezahříval, mírně teplý byl pouze adaptér, který si nemusíte dokupovat, neboť jej najdete rovnou v balení. Zajímavě vypadá rovněž 50W bezdrátové nabíjení, které však bude probíhat deklarovaným výkonem pouze v kombinaci s kompatibilní nabíjecí podložkou. Nebývale výkonné je rovněž reverzní bezdrátové nabíjení, které zvládne dodávat energii (chytrým hodinkám či sluchátkám) výkonem až 10 W.

Cena a dostupnost

Novinka bude na našem trhu dostupná ve třech barevných provedeních (šedá, fialová a modrá) s doporučenou cenou 27 999 Kč (pouze v konfiguraci 12 + 256 GB), a to například na webu MP.cz, u CZC, nebo Alzy. V rámci akce lze od 31. března do 13. dubna také zdarma získat chytré hodinky Mi Watch S1 v hodnotě 5 499 Kč.

Xiaomi 12 Pro 256 + 12 GB

Rozměry163,6 × 74,6 × 8,6 mm, 205 g
DisplejSuper AMOLED, 6,73" (3 200 × 1 440 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1, 1×3 GHz + 3×2,5 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 600 mAh
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
A superrychlym vybijenim 😁
Ben Ben
Ben Ben
A se superpomalym vybijenim. Tak je to spravne? 😁 Zeptej se sponzora
Standa Jandečka
Standa Jandečka
Kdyby raději přidali na tloušťce a zvětšili baterii ( i Samsung). Tento směr, obří výkon, výbava a strach, že se nedožiji ani večera mi i s cenou moc nedávají smysl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze