Snapchat požaduje stažení aplikace 6discover pro WP (aktualizováno)

O tom, že je Snapchat populární, není jistě pochyb. Tuto aplikaci využívá velké množství uživatelů Android i iOS zařízení. Ti, kdo mají smůlu, jsou však mimo jiné uživatelé Windows Phone telefonů. Navíc se zdá, že se společnost ani nehodlá o tuto platformu zajímat, jelikož požaduje stáhnutí nově vypuštěné aplikace právě pro tento systém.

Aktualizováno 28. 4. 2015

Aplikace 6discover vývojáře Rudy Huyna bude mít zřejmě jepičí život. Její existence se totiž nelíbí společnosti Snapchat, která již oficiálně podala právní stížnost směrem k Microsoftu a jako důvod uvedla porušení autorských práv. Na platformu Windows Phone tak nejenže společnost nechce vydat oficiálního klienta, ale zakazuje také vývoj aplikací třetích stran. Vše přímo potvrdil i vývojář Rudy Huyn na svém Twitteru, kde rozhořčeně uvedl, že o Snapchatu již nechce více slyšet. Jde totiž již o druhý pokus, jak možnosti Snapchatu přenést na Windows Phone. Starší aplikace 6snap, která byla klasickým Snapchat klientem, totiž také musela být stažena. V současnosti je 6discover ještě stále ke stažení, avšak je zřejmé, že postupně zmizí ze všech regionálních verzí obchodu Windows Phone Store.

Stáhnout 6discover

Původní informace z 19. 4. 2015

Snapchat jistě každý zná. O to víc zamrzí, když jej jakožto uživatel nepodporovaného systému nemůžete používat. Známý vývojář Rudy Huyn se to však rozhodl změnit a vypustil aplikaci s názvem 6discover. Ta zpřístupňuje funkci Discover, která přináší mediální obsah, ze Snapchatu telefonům s Windows Phone.

6discover

Vzápětí se však ozvala samotná společnost Snapchat Inc., přičemž se skrze dopis vyjádřila negativně k této aplikaci a požaduje její stáhnutí. Je tak evidentní, že Snapchat nemá zájem o jakýkoliv typ aplikace na platformě Windows Phone. Z toho také vyplývá, že tato nová aplikace již mezi námi dlouho nebude.

Zdroje: phonearena.com, wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Miro
Podľa mňa je to aj tak úplne zbytočná aplikácia :D
Karel Lang
Mě vždycky dostává, jak když je nějaká app co pro WP není, tak jí WP fans prý nepotřebují a nadávají na ní :D
Jakub
Vtipné je, že po tom, co zrušili third-party app support, tak polovina lidí z okolí (windows phone) přešla na konkurenční appky.
Jirka
Souhlasim s timto krokem. Na WP jsou i bez Snapchapu mraky kvalitnich aplikaci

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze