WhatsApp definitivně odepsal staré Nokie na platformě S40

6
WhatsApp definitivně odepsal staré Nokie na platformě S40
  • K poslednímu dni skončila aplikace WhatsApp na platformě S40
  • Ta se týká již několik let starých modelů Nokia

WhatsApp k 31. prosinci 2018 definitivně ukončil provoz své aplikace pro platformu Nokia S40. Pakliže ještě takový telefon používáte, jedná se například o Nokii 515, která je jednou z posledních a současně již 5 let stará, aplikace vám aktuálně již nebude fungovat. Zdůrazněme, že tato změna se týká skutečně jen velmi starých Nokií a nikoliv nových modelů pod hlavičkou HMD Global.

Předloňské a loňské telefony totiž využívají jiné operační systémy. Například Nokia 8110 4G využívá služeb systému KaiOS, pro který WhatsApp samozřejmě nadále pokračuje. Stojí za zmínku, že již přibližně za rok dojde k vypnutí aplikace pro systémy Android ve verzi 2.3.7 a starší a iOS 7 a starší. V tuto chvíli na nich aplikace funguje, avšak již nelze zakládat nové účty. K vypnutí dojde dle současného harmonogramu k 1. únoru 2020. Bez obtíží mohou být majitelé se systémy Android 4.0 (a novější verze), iOS 8 (a novější verze) a Windows Phone 8.1 (a novější verze). V jejich případě prozatím není podpora a provoz nijak omezen.

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
fajfka
Jen tak pro zajímavost zkusím dotaz, zda je tu někdo, kdo má na protistraně (nebo i sám, ale to nepředpokládám), člověka s WA na zmiňované Nokii S40, jestli tomu člověku WA skutečně s Novým rokem přestala fungovat? Já mám takového člověka, a včera, 3.1. dopoledne mou zprávu stále ještě na telefonu Nokia 301 úspěšně četl.
Tak by mě zajímalo, jestli je toto jen nějaký omyl, nebo zda to jede ještě někomu jinému na světě :-)
Třeba WhatsApp ta obsoletní zařízení i přes zprávy na svém blogu zcela nezařízla, a dokud to nějak fungovat bude, tak to pojede..
Kula
Nedivil bych se - takhle stejně strašil mrkvosoft s ukončením Skype 7.41... kdo se nenechal vyplašit, jede na něm stále bez problémů ...
Nick Cave
na 8 let staré Nokii 302 WhatsApp funguje, dokonce aplikace nabídla aktualizaci na novější verzi
Pepa
WhatsUp patri Facebooku, tudiz nepouzivam...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze