Vyzkoušeli jsme si novinky pro český trh na tiskové konferenci Doogee

4
Vyzkoušeli jsme si novinky pro český trh na tiskové konferenci Doogee
  • Prohlédli jsme si nové telefony značky Doogee, které se dostanou na náš trh
  • Například Doogee MIX, ke kterému se brzy přidá i MIX Lite a MIX 2
  • Vidět byly i kousky z řady DL s gigantickými bateriemi a třeba i odolný telefon S30

Doogee se snaží prorazit po úspěchu ve Španělsku nejen na našem trhu, ale i v dalších zemích střední a východní Evropy a chce, aby jej začali brát všichni jako konkurenceschopného výrobce. Pomoci mají zejména telefony s kvalitní výbavou za dobrou cenou.

Doogee Logo

Do experimentů se prozatím výrobce nechystá, což nám ostatně potvrdila i samotná tisková konference, které jsme se účastnili. Po chlubení se o uzavření mnoha partnerství včetně fotbalových klubů, přišla samozřejmě řada i na představení nejnovějších telefonů, které se dostanou na český trh již v blízké době. Oficiální ceny bohužel zatím k dispozici nejsou.

Doogee MIX

Prvním, pro nás tak trochu zbytečně, představeným telefonem večera se stala letošní vlajková loď Doogee MIX, kterou jsme si již před pár dny zrecenzovali. Jedná se bezesporu ve své třídě o zajímavé zařízení, o kterém si můžete přečíst první poslední v naší obsáhlé recenzi. Jedinou novinkou byla pro nás stříbrná barevná varianta, která se má dostat brzy do prodeje a vypadá skutečně velmi pěkně.

Doogee MIX Lite

Po dlouhém představení MIXu se ukázal na plátně také jeho menší bratříček MIX Lite. Ten je prý odpovědí na nářky uživatelů, kteří chtěli MIX za ještě méně peněz. To ovšem není všechno, čím je telefon zajímavý. Design a naše pocity z telefonu jsou stejné jako z původního MIXu, ale přesto se tato levnější novinka mnohem lépe ovládá. Má totiž jen 5,2palcový HD displej, který má stále stejně tenké rámečky a Doogee má tak v portfoliu něco, na co ostatní výrobci ještě nepřišli – skutečně malý telefon s tenkými rámečky.

Díky menším rozměrům ještě lépe padne do ruky a displej obsloužíte mnohem lépe jednou rukou. Jen rozsah jasu displeje se nám moc nelíbil. Pokud se podíváme na výbavu, nalezneme v telefonu slabší procesor MediaTek než ve větším Mixu, 2 GB RAM a 16 GB úložiště. Pro fotografie poslouží duální fotoaparát, přičemž obě čočky nabízejí 13 Mpx. Přední selfie kamerka se zastavila na 8 Mpx a najdeme ji v bradě telefonu. Baterie ponese kapacitu 3 080 mAh, čtečku otisků prstů nalezneme na přední straně a všechno podání Android 7.0 se stejnou nadstavbou jako velký MIX.

Doogee MIX 2

Hvězdou tiskovky se stal ovšem skutečný obr názvem MIX 2. Ano, naše recenze ještě nestihla pořádně vychladnout a v říjnu se dostane na trh již druhý MIX. Tento nabídne ovšem hned 6 palců a má spíše doplňovat rodinu MIX, než být nástupcem původního telefonu, jen ten název nebyl šťastně zvolen.

Doogee MIX 2

MIX 2 nabídne především svůj 5,99palcový Full HD+ displej, u kterého Doogee využívá poprvé moderního poměru stran 18:9. Výsledkem je neskutečně dlouhý telefon, který se sice pohodlně drží díky ostřeji řezanému hliníkovém rámu a menší šířce, ale jednou rukou už ovládat opravdu nejde. Zařízení se nám zdálo ještě o kousek vyšší než Galaxy S8+ a tomu se ostatně MIX 2 i podobá. Namísto inspirace od Xiaomi se zde očividně čerpá z telefonů, jako je právě Galaxy S8, Note 8, LG G6, či V30.

Uvnitř telefonu tepe procesor Helio P23 a doplňuje ho 6 GB RAM a 64 GB úložiště. To celé má udržet v chodu 4 060mAh baterie, která je schopná rychlého nabíjení. Co potěší, je nasazení nového Androidu 8.0 Oreo, díky kterému je i nadstavba o poznání lehčí a mnohem více se prostředí blíží čistému Androidu. Kupříkladu notifikační lišta je nyní naprosto čistá přímo od Googlu a změn doznalo i nastavení.

Další silnou parketou tohoto obra se mají stát fotoaparáty – ty jsou tu totiž hned čtyři. Dva hlavní za zádech mají každý 16 Mpx, ale až ty dva přední s 8 Mpx mají MIX 2 odlišit (jeden sezor má 130° úhel záběru). Telefon je využívá k odemykání telefonu. Doogee chce totiž vydáním v říjnu docílit prvenství, a stát se prvním výrobcem, který prodává telefon s 3D skenováním obličeje. Tím by předběhl Apple a jeho iPhone X, který půjde do prodeje až v listopadu.

Ukázku technologie jsme ovšem nedostali a byli jsme několikrát upozorňováni, že telefony jsou pouze předprodukční kusy, které ještě fotoaparáty nemají dodělané. To se nám záhy potvrdilo nekontrolovatelným růžovým blikáním, které nastalo při focení jak u MIXu 2, tak u MIXu Lite.

Jinak působil MIX 2 vcelku solidním dojmem. Displej vypadá pěkně, zařízení je robustní a z obou stran máme sklo. Jen tlačítka pro vypínání a regulaci hlasitosti jsou až moc zapuštěná v rámu a mají velmi nízký zdvih a nepříliš příjemnou odezvu. Alespoň že jsou výrazně texturovaná. Na zádech pak najdeme pod duálním fotoaparátem i čtečku otisků prstů, která se sem musela přemístit kvůli tenkým rámečkům nad i pod displejem.

Série modelů BL s obří baterií

Své místo na slunci si po velkých bezrámečkových telefonech vysloužila i řada BL, která chce nabídnout hlavně co největší baterii. Modely BL5000 a BL7000 jsou již známy, přičemž právě ono vysoká číslo poukazuje na počet mAh.

BL7000

Brzy se má dostat na trh i model BL7000 Pro, který je v podstatě stejný jako jeho již prodávaný bratr, jen má k dobru novější procesor Helio P23. Jinak zůstává 5,5palcový Full HD displej, 7 060mAh baterie s funkcí rychlého nabíjení, čtečka otisků prstů vepředu, kožená záda, 4 GB RAM, 64 GB úložiště či hlavní duální fotoaparát 16 + 16 Mpx a přední 13Mpx kamerka.

BL12000 / BL12000 Pro

Největším přírůstkem do této rodiny maratónců je ovšem až model BL12000. Ano, tento 6palcový telefon nabízí skutečně baterii s kapacitou 12 000 mAh, přičemž opět nesmí chybět rychlé nabíjení. Displej nabídne také Full HD+ rozlišení a poměrně tenké rámečky, přičemž konstrukčně a především svou výškou se podobá MIXu 2.

Doogee BL

Tento extrémně těžký kolos disponuje duálním fotoaparátem 16 + 16 Mpx, přičemž zde je duální i přední kamerka, ta už však nabídne konfiguraci 16 + 8 Mpx. Uvnitř najdeme procesor MediaTek, 4 GB RAM a 64 GB úložiště. Systémem přitom bude hýbat Android 7.0 a čtečka otisků prstů je na zádech.

Doogee BL12000

Rovněž BL12000 dostane soukmenovce v podobě modelu BL12000 Pro, který se však opět liší pouze nasazením výkonnějšího procesoru Helio P23.

S30

Posledním novým zařízením tiskovky byl odolný a levný telefon S30, který doplňuje již prodávaný smartphone S60. Tělo S30 je vyrobeno za použití kevlaru a pyšní se certifikací IP68. Podle slov Doogee vydrží telefon hodinu v hloubce 1,5 metru a dokonce celých 24 hodin v hloubce jednoho metru. Zařízení má zároveň samozřejmě typické tvary a vzhled odolných telefonů, ale velmi dobře se drží díky příjemným rozměrům a lehce zaoblenému rámu.

Doogee S30

Uvnitř telefonu tepe tradičně procesor MediaTek s pouze 2 GB RAM a 16 GB úložiště. Systém Android 7.0 bude potom zobrazovat 5palcový HD displej. Baterie nabídne slušnou kapacitu 5 580 mAh a také rychlé nabíjení, byť bude o něco pomalejší než u předchozích modelů. Na zádech nalezneme horizontálně umístěný duální fotoaparát v konfiguraci 8 + 3 Mpx a přední kamerka dostala megapixelů jen 5. Trochu výjimečně působí čtečka otisků prstů, jež je umístěná na pravém boku ve vypínacím tlačítku ve stylu Xperií od Sony.

Diskuze ke článku
Dempico
Takovou shitku nikdy ????
Kant
Proč jsou ty telefony na fotkách tak zasyflený, co jste na tý tiskovce zas žrali? To si nemůžete umejt pracky než jdete fotit?
Patrik
při koupi telefonu bl 7000 jsem ho vpohode zapl ale vydrzel mi jen asi 2hodiny a pak se mi zniceho nic vypl a uz nesel nastartovat jenom brnel dokola a kdyz jsem ho dal do zasuvky tak nereagoval vyresil jsem to znovu na reklamaci a udelal mi to same .spatny model?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze