Vyzkoušeli jsme Nokii 2720 Flip. Véčko z roku 2019, kterému nechybí Wi-Fi ani GPS

20
Vyzkoušeli jsme Nokii 2720 Flip. Véčko z roku 2019, kterému nechybí Wi-Fi ani GPS
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Nechybí 3,5mm jack ani tlačítko dedikované pro Google Asistenta
  • Ve výbavě najdeme 2,8" QVGA displej, Wi-Fi i GPS
  • Kloub má příjemnou tuhost

Také rádi vzpomínáte na éru mobilních telefonů před deseti lety, kdy byla v módě stylová, ale i praktická véčka? Pokud ano, máme pro vás dobrou zprávu. Ne všichni výrobci totiž zapomněli na tuto kdysi populární konstrukci a Nokia 2720 Flip je toho skvělým příkladem. Po našich prvních dojmech z veletrhu IFA 2019, kde si můžete přečíst podrobnější technické specifikace, se toto na první pohled sympatické „véčko“ dostalo k nám do redakce a zde jsou naše dojmy.

Nokia 2720 Flip

Podobně jako například reinkarnovaná Nokia 3310, i 2720 Flip přišel v malé a poměrně obyčejně vypadající krabičce, která kromě telefonu samotného ukrývá uživatelsky výměnou baterii o kapacitě 1 500 mAh a microUSB nabíječku propojenou s adaptérem. Pod zadním krytem najdeme rovněž dvojici slotů pro nanoSIM karty stejně jako otvor pro hlasitý reproduktor.

I po krátkodobém používání lze pochválit bytelnou konstrukci telefonu a poměrně líbivý design. Lesklý povrch zadního krytu na druhou stranu možná není zcela nejvhodnějším řešením, neboť na něm nemilosrdně ulpívají veškeré otisky. Rovněž umístění 2megapixelového fotoaparátu v blízkosti kloubu není zcela nejvhodnější. Při focení jej totiž snadno překryjete prstem. Co lze naopak pochválit, je tuhost pantu, která však není přehnaná, takže se dá véčko poměrně komfortně rozevřít jednou rukou.

Z ergonomického hlediska telefon pěkně padne do dlaně a tlačítka rozprostřená po takřka celé ploše spodní části těla mají poměrně příjemný stisk. Pochopitelně neschází ani bílé podsvětlení. Navigace systémem KaiOS zprostředkovávají ovládací tlačítka umístěná v samostatném bloku nad klávesnicí. V systému přitom hned po zapnutí najdeme Twitter, YouTube či Google Mapy, přičemž další aplikace lze stáhnout z předinstalovaného obchodu. Ovládání joysticku však vyžaduje trochu cviku a je třeba si zvyknout, že jej budete kvůli menší fyzické velikosti mačkat spíše nehtem. Navigace systémem přeci jen nepatří mezi ty nejsvižnější, ale to s ohledem na zaměření a cenovku pravděpodobně ani nikdo neočekává.

Na bocích pak najdeme kromě kolébky pro ovládání hlasitosti rovněž tlačítka pro spuštění Google Asistenta či rozsvícení vnějšího displeje a 3,5mm audiokonektor. K dobíjení poslouží na spodní straně umístěný microUSB konektor. Vnitřní displej se chlubí uhlopříčkou 2,8 palce a QVGA rozlišením a hlavní menu s ikonkami jednotlivých aplikací podporuje „tmavý režim“.

Nokia 2720 Flip

I z krátkých dojmů jsme zatím z nové Nokie 2720 Flip nadšeni. Telefonu nechybí slušný displej i klávesnice, kompaktní vzhled a dokonce ani podpora Wi-Fi, GPS či Bluetooth. Pokud vás cokoliv zajímá, neváhejte nám napsat v komentářích pod článkem a my se pokusíme váš dotaz zodpovědět.

Technické parametry Nokia 2720 Flip

Kompletní specifikace
Konstrukce104,8 × 54,5 × 18,7 mm, ? g, konstrukce: véčková, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,8" (240 × 320 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200), LED dioda, video: 320 × 240 px, 10 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 205, CPU: 2×1,1 GHz, GPU: Adreno 304
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ne, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémKaiOS
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ4 2019,
Diskuze ke článku
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
A zase foťák naprosto k ničemu.
Zelych
Zajímalo by mě srovnání s 8110 4g, když mají novinky nějaká tlačítka navíc, a také jestli už je opravené prediktivní psaní textů, kdy u 8110 nezle s predikcí napsat velké písmeno, nebo nemožnost práce s přílohami v mailu jestli už je vyřešena?
Mio
Tak ta cena to je hodně nepovedený vtip. Tak tisícovku možná, ale 2300 Kč za tuhle vykopávku? :D
Filip
Opravdu nepodporuje Whatsapp Web? Někdo zkušenost třeba z 8110 ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze