Vyzkoušeli jsme budoucí bestseller nižší střední třídy – Honor 8A

7
Vyzkoušeli jsme budoucí bestseller nižší střední třídy – Honor 8A
  • Honor 8A byl představen již v lednu, do Česka se dostane v březnu
  • Nabízí kvalitní displej, slušný výkon a 13Mpx fotoaparát
  • Novinka vyjde na necelé 4 tisíce korun, v rámci předobjednávek lze získat i náramek Honor Band 4

Honor 8A bude pecka nižší střední třídy

Honor se pochlubil zajímavými čísly a partnerstvími. Aby toho nebylo málo, dočkali jsme se i novinky. I když ne tak úplně, protože Honor 8A již důvěrně známe, ovšem až nyní se dozvídáme, kdy se s ním setkáme i na našem trhu. A začneme rovnou pozitivní zprávu. Za slušně vybavený kousek nezaplatíte ani 4 tisíce korun, a má tak skvěle našlápnuto k tomu stát se bestsellerem. Na trh dorazí v březnu.

Honor 8A

Honor 8A vypadá na první pohled sympaticky. Nejde o žádného drobečka, za což může 6,09palcový displej. I přes nižší rozlišení displeje 1 520 × 720 pixelů nás překvapilo velice slušné barevné podání a pozorovací úhly. V dané třídě jde určitě o nadstandard, stejně tak zaujme i kapkovitý výřez. Zadní strana telefonu je plastová a má zajímavý metalický odlesk.

Co určitě zaujme, je 13Mpx hlavní snímač se světelností f/1.8. To je na poměry takto levných smartphonů opravdu slušná hodnota. Snímků jsme pořídili jen pár, na velké hodnocení je tedy brzy, ovšem výsledky nás nezklamaly. Honor 8A potěší také místem pro dvě nanoSIM a jednu microSD kartu, nejde tedy o hybridní slot, kde si musíte vybrat z jedné z kombinací.

O výkon se stará osmijádrový procesor MediaTek helio P35, jenž doplňuje 3GB RAM a 32GB interní úložiště. Čtečka otisků prstů ve výbavě nechybí. Zklamáním je snad jen nasazení staršího microUSB konektoru, baterie s kapacitou 3 000 mAh poté zřejmě nezaručí více než jednodenní výdrž při plném nasazení.

Pokud si novinku předobjednáte, získáte navíc chytrý fitness náramek Honor Band 4. My se budeme těšit, až se novinka dostane k nám do redakce a budeme moci připravit plnohodnotný test.

Technické parametry Honor 8A

Kompletní specifikace
Konstrukce156,3 × 73,5 × 8 mm, 150 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,02" (1 520 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek helio P35, CPU: 8×2,3 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 020 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:54 hodin
Dostupnostbřezen 2019, 3 990 Kč
Diskuze ke článku
Red
To nikomu nebude vadit, že tomu chybí kus displeje?
Jaromir
No na fotky jsem zvědavý co to dokáže
Alois Jirasek
Alois Jirasek
TVL, ten displej, kdy dole je 2cm mista pro logo a na hore vyrez, to uz je na pest ..... proti tomu je absence NFC zcela zanedbatelna vada .... to uz by meli davat nekde do knihy rekordu a kuriozit ..... nebo do vykladni skrine mezi dva hakove krize v muzeu nacismu ..... to jako hlavou nevymyslis takovy telefon!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze