Výborná zpráva, aplikace Záchranka se chlubí již 1 miliónem uživatelů

Výborná zpráva, aplikace Záchranka se chlubí již 1 miliónem uživatelů
  • Aplikaci lze využívat po celé České republice, Rakousku a na slovenských horách
  • V letošním roce se podpora rozšíří do Maďarska
  • Každý den aplikaci využije 50 lidí

Pokud bychom měli o nějaké aplikaci říci, že byste ji ve svém telefonu měli rozhodně mít, byla by to jednoznačně Záchranka. Bez nadsázky věc, která vám v krizové chvíli může pomoci zachránit život, třeba i ten vlastní. Aplikace je unikátní nejen tím, že předává přesnou polohu zraněného. Na dispečinky záchranářů posílá stiskem nouzového tlačítka i další údaje o volajícím – jeho zdravotní indispozice, stav baterie, kontakty na osoby blízké a další informace, které má uživatel vyplněny ve svém profilu. Záchranka je navíc plně upravena pro neslyšící a nevidomé, kterým zásadní měrou usnadňuje komunikaci se záchranáři.

Záchranka

V současné době je připravena sloužit na celém území České republiky a také Rakouska. Spolehnout se na ni můžete také na slovenských horách, kde v případě potřeby kontaktuje horskou službu. Letos na podzim se funkčnost rozšíří do Maďarska. Potenciál aplikace Záchranka se tak rozšíří na okruh 34 milionů lidí. V dosud nezapojených zemích po stisku nouzového tlačítka aplikace vytočí tamní tísňovou linku, avšak bez odeslání datové zprávy s polohou a dalšími údaji.

Právě dnes zástupci aplikace informovali, že došlo k překročení významného milníku miliónů uživatelů. V telefonu ji můžeme mít takřka každý, dostupná je pro systémy Android, iOS i již polozapomenuté mobilní verze Windows Mobile.

To, že je aplikace opravdu nápomocná, ukazují statistiky. Každý den si o pomoc skrze aplikaci zavolá 50 lidí a za celou dobu už na základě volání z aplikace vyjeli záchranáři více než 30 000krát. Připomeňme, že Záchranka je mezi námi již více než tři roky, spuštěna byla v březnu 2016.

Stáhnout Záchranka

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze