Všimli jste si? AnTuTu změnilo nejen design, ale i systém testování výkonu

18
Všimli jste si? AnTuTu změnilo nejen design, ale i systém testování výkonu
  • Slavný benchmark AnTuTu kompletně překopal své testovací metody výkonu
  • Váš telefon tak bude nyní ukazovat vyšší bodové ohodnocení než dříve
  • Kromě změn v testování jsme se dočkali i modernějšího prostředí a pár funkcí navíc

Nestává se každý den, že dojde k změně hodnocení či metody testování u předních benchmarků a důvod je jasný. Pokud by se neustále principy měnily, nemohli bychom si srovnávat všechny možné přístroje bez ohledu na jejich datum vydání. AnTuTu má však v oblasti mobilních benchmarků výsostné postavení a změna už byla opravdu nutná.

Proto se rozhodli vývojáři modernizovat kromě grafické podoby aplikace i testy a tím pádem změnit bodovací systém. Výsledné body telefonů testovaných v nové verzi aplikace tedy nelze srovnávat s dřívějším výsledky ve starším AnTuTu. Porovnat ale můžeme nové a starší výsledky například u telefonů od Huawei a rozdíly jsou opravdu znatelné.

Kupříkladu špičkový Huawei Mate 10 Pro dokázal v naší recenzi vyhnat své skóre ve starším AnTuTu na zhruba 173 tisíc bodů. Podle zpráv uživatelů je ovšem v současné verzi jeho hodnota kolem 212 tisíc bodů. Rozdíly jsou ovšem patrné také u slabších procesorů. Huawei Mate 10 Lite má procesor Krin 659, který se výkony podobá Snapdragonu 625. Ve starším AnTuTu dostával tedy zhruba 63 tisíc bodů, ale v nové verzi je to až 88 tisíc bodů.

Kromě důležitých změn v testování se ovšem převléklo také prostředí do zcela nového kabátku. Vše vypadá mnohem přehledněji, přičemž jsme dostali k dispozici i nové nástroje jako monitorování vytížení procesoru a teploty baterie, což můžete vidět i v notifikační liště. Jelikož je ovšem zatím nová verze venku krátce, nemůžete si svůj telefon srovnat s ostatními. Na tuto užitečnou funkci si musíme počkat, než nasbírá AnTuTu dostatečné množství vzorků.

My jsme si samozřejmě nové AnTuTu již vyzkoušeli a co vy? Pochlubte se nám výsledkem vašeho telefonu před a po aktualizaci benchmarku.

Stáhnout AnTuTu Benchmark

App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Mates20
Mně to nyní na 5T ukazuje 214233 :-)
Xwert Is
Xwert Is
Naposledy upraveno: 6. 2. 2018 19:46
Celé toto len svedčí o tom že benchmarky sú obyčajný odrb. Preto sa tým nikdy neriadim a ani riadiť nebudem dnes má Váš telefón skóre 3 zajtra keď Aktualizujú tak bude mať 5...
A to ani nejdem hovoriť o tom že metodika merania skóre na Androide môže byť úplne iná ako na iOS a preto si výsledky také aké sú možno že ten procesor čo má Apple je 4x výkonnejší ako od Qualcommu a možno 4 x menej to nikto nevie keďže tie testy sú robené tak ako si to v antutu naprogramuju
Nwm
Mám Samsung Galaxy S8. Na starom Antutu som mal 175 000 bodov. Na novom mám cez 199 000 bodov.
mta
Glaxy S7 edge 190000 bodu, upravená S8 rom od ambassadi

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze