Vodafonu se nelíbí spolupráce O2 s T-Mobilem: podal stížnost

14

Mezi českou operátorskou trojicí to znovu vře. Vodafonu se totiž nelíbí oznámené sdílení sítí LTE mezi staršími operátory O2 a T-Mobile. Podal proto stížnost na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Vodafone logo

Operátoři O2 s T-Mobile již v předešlých letech sdíleli sítě 3G a letos se dohodli také na sdílení nových rychlých sítí LTE. Tento krok oběma operátorům samozřejmě přinese úsporu nákladů, což se Vodafonu nelíbí. ČTÚ o sdílení sítí našich dvou největších operátorů schvaluje, pokud nejde o exkluzivní dohodu. Vodafone se proto obrátil na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže se stížností.

Čtěte: Vodafone o víkendu zaktualizuje systémy, nepůjdou samoobsluhy

„Podklady, které jsme předali Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, jsou podle našeho názoru dostatečné, aby Úřad mohl zahájit šetření pro možné porušení soutěžních předpisů,“ uvedl generální ředitel českého Vodafonu, Balesh Sharma v tiskové zprávě. Vodafone očekává, že Úřad zahájí šetření do 16. června. Pokud se tak nestane, plánuje Vodafone podat tuto stížnost Evropské komisi. „Podle názoru Vodafonu by takové sdílení sítí snížilo úroveň soutěže na trhu a proto by bylo proti zájmům zákazníků,“ uvedl dále Sharma.

Zdroje: firmy.finance.cz,

Diskuze ke článku
Hm
Ať je vodafon jaký je tak tady má možná pravdu, ideální případ by byl, kdyby datové sítě sdíleli všichni tři, ale to už bych chtěl asi moc.
lojza
ubreceny VDF nema jine napady nez zafnukat a zahartusit vsim co se nabizi, to ale nebude nic platne. Spise si polozme otazku, co a proc zkrachovalo na jednani jeste pred uzavrenim dohody TM + O2, kdy udajne VDF jednal s TM, ale ve finale z toho nic nebylo. Cela situace je usmevna, jednou se nekdo z vyssich mist vyjadri ze VDF ma na to aby ufinancoval s prehledem solo vystavbu LTE a par mesicu pote tu mame bububu kecy !!! Osobne fandim sdileni TM+O2, VDF nema co by prinesl pozitivniho.
Michal
Ať si klidně stěžuje u ředitele zeměkoule - takový fňukání je na nic - ať nabídnou svou alternativu - rychle postaví vlastní síť s dobrým pokrytím a dají to za lepší cenu než TM a O2 a zákazníci se jim pohrnou - sám jsem chtěl přejít kvůli LTE900 k Vodafone - namlsanej z obchodu kde mi ukázali jak je má lokalita krásně pokrytá a 3 dny nato s kamarádovo SIM jsem zjistil jak jim jejich teorie selhává a takové výpadky signálu jsem nezažil. Takže teď čekám u TM na LTE800 a ať si to sdílej třeba s ďáblem jen ať je to ještě letos :D Běžnému zákazníkovi je fuk jak k tomu dojdou a jestli to je nebo není fér - oni se k nám také fér nechovají viz jejich ceny skoro na koronu stejné - jde o to co zákazník získá a když sdílení pomůže rychlejšímu pokrytí ať se Vodafone jde pást - měl se taky dohodnout :D
Petr Hájek
Petr Hájek
Sice clovek nevidi do pozadi a nevi co se delo na jednanich o sdileni, ale od zacatku to na mne pusobi dojmem, ze mel byt Vodafone vysachovan ze hry. Takze se nedivim, ze se to ted snazi napadnout. Logicky, kdyby sdileli vsichni tri, mozna by byly site nekde jinde..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze