Vodafone spustil 3G síť v Karlových Varech

Vodafone dnes pokryl 3G technologií pro připojení k internetu město Karlovy Vary včetně Karlovarského letiště. Po Brně a části Prahy se tak Karlovy Vary stávají třetím městem v řadě, kde lze rychle stahovat data jak do mobilu, tak do přenosných počítačů.

Noví i stávající zákazníci Vodafonu z tohoto města si tuto technologii budou moci vyzkoušet na jeden měsíc zdarma„Při výstavbě vysokorychlostní 3G sítě jsme kladli velký důraz na její optimalizaci tak, abychom zaručili maximální kvalitu nabízených hlasových a datových služeb,“ říká Pavel Kos, viceprezident pro technologie Vodafonu Česká republika a dodává: „Technici Vodafonu najezdili po Karlových Varech při testovacím měření a optimalizaci sítě více než 600 km.“

Vodafone plánuje během následujících dvanácti měsíců postupně spustit rychlý mobilní internet ve třiceti až čtyřiceti velkých městech v republice, včetně všech krajských měst.

Vodafone využívá pro provoz 3G sítě nejnovější technologii HSPA (High Speed Packet Access) od společnosti Huawei. Ta umožňuje připojení k mobilnímu internetu rychlostí až 7,2 Mb/s pro download a až 2 Mb/s pro upload.

Díky 3G budou moci zákazníci surfovat na internetu v notebooku nebo v mobilním telefonu reálně 10x až 15x rychleji než na dosavadní technologii EDGE. Za zrychlení přitom zákazníci nic nepřiplatí, 3G bude dostupné v rámci stávajících datových tarifů.

Datový tarif Připojení na stálo, který je vhodný pro surfování a stahování většího množství dat, si nyní mohou zákazníci v Karlových Varech vyzkoušet na jeden měsíc zdarma. Když se ho poté rozhodnou dále využívat, získají praktický USB modem pro připojení k internetu v notebooku za zvýhodněnou cenu 77 Kč.

Kromě 3G sítě nabízí Vodafone i síť 2G - EDGE, která je nyní dostupná pro více než 95 % obyvatel České republiky.

zdroj: tisková zpráva Vodafone

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze