Vodafone představil nové neomezené RED tarify (přehled)

29

Vodafone se jako první zapojil do cenové války, kterou v polovině dubna rozpoutalo O2 se svými Free tarify. Jeho reakcí bylo dočasné zlevnění svého neomezeného tarifu na 691 Kč, ke kterému nedávno v tichosti navýšil FUP na 1,5 GB. Toto provizórium však dneškem končí. Vodafone představil své dlouho očekávané RED tarify pro koncové i firemní zákazníky. Kromě toho nabídne i aplikaci na zabezpečení telefonu.

V nabídce bude pět nových tarifů, jejichž cena bude začínat na 249 Kč. Součástí dvou nejvyšších neomezených tarifů bude i 1000 minut na volání do zahraničí. Nejvyšší tarif RED Premium bude obsahovat i 600 minut a 300 MB dat v roamingu. Noví i stávající zákazníci si budou moci aktivovat nové tarify od 27. května.

Vodafone logo
Start RED do sítě RED RED se vším všudy RED Premium
měsíční paušál se smlouvou na 24 měsíců 249 Kč 499 Kč 699 Kč 999 Kč 1499 Kč
výhody neomezené volání a SMS do Vodafonu neomezené volání a SMS do Vodafonu neomezené volání a SMS do všech sítí neomezené volání a SMS do všech sítí neomezené volání a SMS do všech sítí
volné minuty - 130 minut do jiných sítí - 1000 minut na volání do zahraničí 1000 minut na volání do zahraničí + 600 minut v roamingu
cena hovoru za minutu 3,49 Kč 3,49 - - -
tarifikace 1+1 1+1 1+1 1+1 1+1
cena SMS 1,51 1,51 - - -
internet v ceně 20 MB 150 MB 1,5 GB 4 GB 10 GB + 300 MB v roamingu

Prostřední tarif RED v podstatě kopíruje dosavadní provizorní neomezený tarif. Nabízí neomezené volání a SMS do všech sítí a mobilní data 1,5 GB za 699 Kč měsíčně při úvazku 24 měsíců. Kvůli dosažení "baťovské" ceny Vodafone zdražil o 8 korun. Stále však zůstává při úvazku a nyní i s úvazkem mírně pod zbývajícími operátory.

T-Mobile S námi síť nesíť FREE O2 CZ Vodafone RED
měsíční paušál bez smlouvy / se smlouvou 899 Kč / 749 Kč 899 Kč / 749 Kč 874 Kč / 699 Kč
výhody neomezené volání a SMS do všech sítí neomezené volání a SMS do všech sítí neomezené volání a SMS do všech sítí
internet v ceně 1,5 GB 1 GB 1,5 GB

Vzhledem k výši FUP u nejvyšších tarifů, se Vodafone rozhodl k novým tarifům RED přidat i slevu 50% na datovou SIM kartu. Zde je nicméně nutné podotknout, že po vyčerpání FUP spadne rychlost připojení na prakticky nepoužitelných 20 kb/s. V tom se Vodafone podobá T-Mobile, u kterého rychlost spadne na 16 kb/s. Nejlépe je na tom O2, u něhož klesne na bez problémů použitelných 200 kb/s.

Zvýhodněné telefony za korunu

Na rozdíl od O2, které zrušilo dotované telefony a zavedlo jejich prodej na splátky, Vodafone dotované telefony. K novým tarifům si můžete za měsíční příplatek vybraný telefon za 1 korunu.

U nejnižšího tarifu Start si připlatíte 63 Kč a za to můžete mít za 1 korunu Nokii C2-01 nebo Samsung Galaxy Xcover 2. U tarifu RED do sítě si za příplatek 125 Kč můžete vybrat mezi Vodafonem Smart III nebo Samsungem Galaxy mini 2. Tarif RED nabízí za měsíční příplatek 175 Kč Samsung Galaxy Fame nebo Huawei Ascend G510. Druhý nejvyšší tarif RED se vším všudy má příplatek nižší a za 111 Kč měsíčně máte na výběr ze dvou HTC - Desire X a 8S. Nejvyšší tarif RED Premium, pak za příplatek nabízí Apple iPhone 4, HTC One SV nebo Samsung Galaxy S III mini.

Pokud byste raději než zvýhodněný telefon chtěli tarif bez dvouletého ůvazku, tak zaplatíte stejný příplatek, jako byste si vzali zelefon za korunu. Vybrat si můžete nicméně pouze jednu možnost. Obě současně není možné použít.

Firemní zákazníci mají stejné ceny

Dnes představené tarify mohou využívat i firemní zákazníci a to za úplně stejné ceny včetně DPH jako koncoví zákazníci. Firemní tarify, které mají v názvech navíc slovo "Business" se liší pouze v tom, že všechny mají VPN zdarma a dva nejvyšší tarify mají navíc zdarma i službu Mobilní zabezpečení (pro ostatní zákazníky je za 49 Kč měsíčně).

Mobilní zabezpečení lze využít pro všechny mobilní operační systémy. Služba nabízí možnost zamknout zapomenutý či odcizený telefon na dálku, vymazat citlivá data nebo zařízení lokalizovat. Dalšími funkcemi jsou antivirový program pro otevřený operační systém Android či možnost správy více zařízení jedním firemním administrátorem.

V osekané verzi mohou Mobilní zabezpečení využít i rezidentní zákazníci. Pro ně si Vodafone připravil zdarma základní verzi aplikace Vodafone Protect pouze pro operační systém Android. S touto aplikací je také možné na dálku telefon zamknout, vymazat osobní data nebo telefon lokalizovat.

Roaming a volání do zahraničí

Nejvyšší tarif (Business) RED Premium za 1 499 Kč zahrnuje mimo jiné 600 minut na příchozí a odchozí hovory v roamingu a 300 MB dat v roamingu. U ostatních Red tarifů si mohou zákazníci před cestou do zahraničí aktivovat službu Vodafone Roaming na den za 99 Kč, se kterou mohou volat a SMSkovat neomezeně a využít až 100 MB dat.

Volné minuty a data lze využít ve všech těchto zemích: Andorra, Belgie, Bulharsko, Chorvatsko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Francouzská Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, Guernsey, Irsko, Island, Itálie, Jersey, Kypr, Litva, Lotyšsko, Lichtenštejnsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Martinik, Monako, Německo, Nizozemí, Norsko, ostrov Man, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Reunion, Rumunsko, Řecko, San Marino, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Vatikán, Velká Británie.

V případě volání do zahraničí u tarifů RED se vším všudy a RED Premium, je možné využít 1000 volných minut na volání do těchto zemí: USA, Kanada, Řecko, Nizozemsko, Belgie, Francie, Španělsko, Maďarsko, Itálie, Vatikán, Švýcarsko, Rakousko, Velká Británie, Dánsko, Švédsko, Norsko, Polsko, Německo, Gibraltar, Portugalsko, Lucembursko, Irsko, Finsko, Andorra, Monako, San Marino, Slovensko.

Diskuze ke článku
jirka
ty tomu zase dali čočku :))) ti co neodešli a na tyhle šílený tarify čekali tak teď odejdou
Michael
20 MB internetu v roce 2013 ?! To je výsměch.
Jirka
Takže revoluce zařídila, že neexistuje tarif do 660 Kč (bez úvazku) s volnými SMS. Nebejt virtuálů, tak pro mě neexistuje levnější tarif než dřív.
Míval jsem tarif na míru - 500 Kč / 125 min, 100 SMS, 150 MB. Takže teď je Start pro mě nesmysl, to bych tam byl tak za 700, s RED do sítě za cca 600 nebo neomezený za 700. A to ve všech případech nepočítám, že původní tarif byl bez úvazku, resp. se 6 měsíčním při koupi telefonu.
PM
Tarify RED, jsou mi úplně na PRD

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze