Vodafone 845: chystá se nejlevnější Android na trhu

Nadnárodní operátor Vodafone ve spolupráci s výrobcem Huawei chystá nový smartphone s operačním systémem Android, který pořádně zamíchá kartami v kategorii levných telefonů. O tom, že by se mohlo jednat o prodejní trhák, nasvědčuje velmi zajímavá cena.

Už v nedávné době se objevily zmínky o tom, že Vodafone si chce nechat vyrobit smartphone s dobrou funkční výbavou za cenu, která bude dostupná široké veřejnosti. Vše pak korunuje přítomnost operačního systému Android. Telefony s tímto operačním systémem můžeme vidět zatím zejména ve vyšších cenových kategoriích.

Vodafone 845 nemá ambice stát se špičkově vybaveným smartphonem. Bodovat chce především svou koncovou cenou. Už v nadcházejícím měsíci se jej dočkají zákazníci ve Velké Británii. Nemusíme se ale obávat, že čeští zákazníci zůstanou ochuzeni. I tuzemský Vodafone by jej měl v co nejbližších měsících zahrnout do své nabídky, což máme přímo od operátora potvrzeno.

Pro operátora Vodafone vyrábí novinku čínská společnost Huawei. Do vínku novému Androidu nadělila dotykový displej nejspíše rezistivního typu, o rozlišení QVGA (240 x 320 pix) o úhlopříčce 2,8 palce. Novinku bude charakterizovat podpora rychlých dat HSDPA, včetně bezdrátových sítí Wi-Fi. Můžeme rovněž počítat i s podporou sítě 3G.

Výrobce nám bohužel příliš nepoodhalil hardwarové parametry. Bohužel tak nevíme typ procesoru, ani velikost operační paměti RAM. Na zadní straně novinky si našel své místo 3 megapixelový fotoaparát. Zda bude disponovat i autofocusem je zatím záhadou.

Co také potěší zákazníky, bude samotná verze operačního systému Android. Bude se jednat o verzi 2.1 (Eclair), tedy novější, než například u vlajkové lodi Sony Ericssonu - modelu X10, který právě vstupuje na trh..

Do prodeje se dostanou dvě barevné varianty, v černém a bílém odstínu.

zdroj: TZ Vodafone

Technické parametry

Rozměry 100 × 55 × 13 mm
Hmotnost ?
Konstrukce klasická
Barevné provedení Černé a bílé
Sítě GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 + UMTS 900 / 2100 MHz MHz
Displej

dotykový, rozlišení 240 x 320, úhlopříčka 2,8"

Otevřený operační systém ano / Android 2,1 (Eclair)
Multimédia Hudební přehrávač, fm rádio
Fotoaparát 3 Mpx fotoaparát
Datové funkce Bluetooth GPRS / EDGE (multislot třída 12), HSDPA 3,6, 3G, Wi-fi
Cena a dostupnost 4 500 Kč s DPH
?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze