Vivo představilo model X5 Pro: odemknete jej i okem

O tom, že čínská společnost Vivo chystá představit revoluční smartphone, jsme vás již informovali. Dnes se tak skutečně stalo a můžeme konstatovat, že model X5 Pro míří spíše do střední třídy. Nabízí například osmijádrový Snapdragon 615, až 32Mpx fotografie nebo technologii pro odemknutí displeje skenováním oční sítnice.

Vivo X5 Pro

Spekulovalo se také o tom, že by Vivo mohlo, jako první výrobce mobilních telefonů, využít USB typu C. Bohužel se tak nestalo. Zbylé prvky výbavy se však potvrdily. Zmínit můžeme například přední fotoaparát, jenž bude schopen pořizovat fotografie až v rozlišení 32 Mpx, přičemž jich docílí stejnou technologií, jako nabízí například Oppo Find 7. V rychlém sledu tedy pořídí několik snímků a následně je spojí v jednu fotografii o daném rozlišení. Samotný snímač přitom má dnes již standardní rozlišení 8 Mpx. Přední webkamera také nabízí speciální technologii, díky které bude možné telefon odemknout skenováním oční sítnice.

Vivo X5 Pro

Kromě toho Vivo X5 Pro spoléhá na 5,2palcový SuperAmoled displej s FullHD rozlišením. Zaujme také skleněná konstrukce a kovové rámečky, stejně jako snaha o minimalizaci rámečků kolem displeje. Zadní fotoaparát telefonu nabízí rozlišení 13 Mpx a je kryto safírovým sklíčkem. O fázovém ostření, o kterém se spekulovalo, v současné době nevíme. Pohon smartphonu přitom má na starost 64bitový procesor Snapdragon 615, jenž je doplňován 2 GB RAM. Jako prostředí poslouží Android ve verzi 5.0 Lollipop s grafickou nadstavbou FunTouch OS 3.0.

Mezi další specifikace patří podpora technologie Dual SIM, LTE (přesně podporovaná pásma v současné době neznáme) nebo baterie o papírově velmi slabé kapacitě 2 300 mAh. Vivo prozatím neuveřejnilo bližší informace ohledně dostupnosti, ví se však, že se telefon bude prodávat cca za 389 € (cca 10 600 Kč).

Technické parametry Vivo X5 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce147,9 × 73,5 × 6,4 mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 615 MSM8939, CPU: 4×1,7 GHz + 4×1 GHz, GPU: Adreno 405
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ?
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ2 2015, 10 600 Kč

Zdroje: news.softpedia.com, android.hdblog.it

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze