Virtuál Centropol startuje 9. září, zaměří se na tarify

10

Dnes svou nabídku představil nový virtuální operátor CENTROPOL TELECOM, který je dceřinou společností CENTROPOLu, kterého většina z nás zná jako významného dodavatele elektrické energie a plynu. Ten nyní přichází s nabídkou, která zahrnuje především paušální tarify, které budou zahrnovat volání, SMS i datové balíčky. Start je ohlášen na 9. září. Čím tedy bude bojovat proti konkurenci?

Základní informace

CENTROPOL ENERGY má více než 350 000 zákazníků, které by rád díky sesterské společnosti CENTROPOL TELECOM oslovil. Oproti jiným virtuálům budovaným takzvaně na zelené louce má tedy velice dobrou základnu potenciálních zájemců o nově nabízené mobilní služby a šanci na úspěch. Operátor má smělé plány, do konce roku plánuje získat nejméně 60 000 zákazníků a v roce 2014 plánuje získat dalších až 200 000 zákazníků. Zatím do startu virtuálního operátora investoval téměř 100 milionů korun a další minimálně stejná částka poputuje k obchodníkům v dalších měsících.

CENTROPOL TELECOM funguje jako samostatný virtuální operátor v síti Vodafone, od kterého si pouze pronajímá infrastrukturu, jinak bude fungovat samostatně a jedná se o plnohodnotného virtuálního operátora, nikoliv pouze branded resellera. Přichází s nabídkou pro koncové zákazníky, vlastním zázemím i vlastním call-centrem, které je jen pro zajímavost umístěno v Ústí nad Labem. Nejedná se tedy o další přebarvenou předplacenou kartu, jako je tomu například u BLESKmobilu.

Nabídka CENTROPOL TELECOM má za cíl oslovit hlavně rodiny, kterým nabídne speciální rodinné tarify a samozřejmě domácnosti odebírající energie od Centropolu. Těm nabídne speciálně zvýhodněné balíčky a slevy.

Předplacenky nehledejte, prim hraje paušál

Nabídka CENTROPOL TELECOM je rozdělena do několika skupin a oproti jiným virtuálům zaujme zejména jedna věc. Konečně zde totiž nemáme předplacenkového virtuála, ale nového operátora jen s plnohodnotnou nabídkou paušálních služeb. K dispozici jsou i datové balíčky a samozřejmě speciální zvýhodněné tarify pro současné zákazníky Centropolu, odebírajcí odd společnosti energie. Názvy jsou hodně jednoduché a operátor se jimi snaží přiblížit lidem. K dispozici je dokonce také jeden neomezený tarif.

Základní tarify

TROCHU: Tarif vhodný pro občasné volání. Zahrnuje neomezené volání v síti Centropol + 30 volných minut pro volání do ostatních sítí a 10 volných SMS zpráv do ostatních sítí. Po vyčerpání volných jednotek je volání za 2 Kč/ min. a SMS za 1,50 Kč.

VÍCE: Tarif vhodný pro pravidelné volání. Obsahuje neomezené volání a SMS v síti Centropol + 150 MB volných dat, dále 100 volných minut a 20 volných SMS zpráv do ostatních sítí. Po vyčerpání volných jednotek jsou ceny stejné, jako v případe tarifního zvýhodnění ,,TROCHU‘‘.

JAK CHCI: Tarif zahrnuje neomezení volání a SMS do všech sítí včetně 300 MB volných dat pro internetové připojení, jde tedy o přímou konkurenci pro neomezené tarify Vodafone, O2 a T-Mobile, ale s citelně nižším FUPem. Zde tedy operátor standardně asi příliš mnoho lidí nenaláká, ale díky níže zmiňované slevě 150 Kč pro zákazníky Centropolu odebírajícími energie už by se mohlo jednat o zajímavou nabídku.

Měsíční poplatek se závazkem Měsíční poplatek bez závazku Neomezeně zdarma Volné jednotky Minuta v síti Centropol Minuta v ostatních sítích v ČR SMS v síti SMS do ostatních sítí MMS FUP
Trochu 199 Kč 349 Kč Volání v síti Centropol 30 minut, 10 SMS zdarma 2 Kč 1,50 Kč 1,50 Kč 5 Kč x
Víc 349 Kč 499 Kč Volání a SMS v síti Centropol 100 minut, 20 SMS zdarma 2 Kč zdarma 1,50 Kč 5 Kč 150 MB
Jak chci 695 Kč 845 Kč Volání a SMS do všech sítí v ČR neomezeně zdarma zdarma zdarma zdarma 5 Kč 300 MB

Speciální tarify

CELÁ RODINA: tarif zahrnuje neomezené volání a SMS zprávy v rámci přidružených členů, maximálně jich může být přidruženo 4, celkem tedy skupina 5 lidí. Všem ostatním mimo svoji Rodinu pak voláte za 1,50 Kč.

C ENERGIE: tento tarif je určen pouze pro zákazníky Centropolu, kteří od společnosti odebírají energie. Za fixní měsíční poplatek 49 Kč můžete volat do všech sítí v České republice za 1,50 Kč za minutu.

Měsíční poplatek se závazkem Měsíční poplatek bez závazku Neomezeně zdarma Volné jednotky Minuta v síti Centropol Minuta v ostatních sítích v ČR SMS v síti SMS do ostatních sítí MMS FUP
Celá rodina 133 Kč 283 Kč Volání a SMS v rámci přidružených čísel - 1,50 Kč 1,50 Kč 1,50 Kč 1,50 Kč 5 Kč x
Energie - 49 Kč Pouze pro zákazníky s odběrem elektřiny nebo plynu - 1,50 Kč 1,50 Kč 1,50 Kč 1,50 Kč 5 Kč x

Datové tarify

CHCI DATA 500, CHCI DATA 1000: tyto balíčky ocení především ti, kteří jsou často připojeni k internetu a volání využívají jen málokdy. Balíček nabízí 500, respektive 1000 MB internetového připojení a o poznání dražší volání i SMS.

Měsíční paušál bez závazku FUP Minuta v síti Centropol Minuta do ostatních sítí SMS v síti Centropol SMS do ostatních sítí MMS
Chci data 500 279 Kč 500 MB 5 Kč 5 Kč 2,50 Kč 2,50 Kč 5 Kč
Chci data 1000 419 Kč 1000 MB 5 Kč 5 Kč 2,50 Kč 2,50 Kč 5 Kč

Datové balíčky

DATA NAVÍC 150, 300, 500, 1000: Měsíční datový balíček je nabízen dodatkově k paušálním tarifům pro možnost využívaní internetového připojení ve větší míře. K dispozici je vždy vybraný objem dat v MB, podle názvu konkrétního balíčku.

Všechna paušální zvýhodnění lze pořídit jak se závazkem, tak bez něj. Ceny bez závazku jsou samozřejmě vyšší, v případě základních tarifů je cena vždy o 150 Kč vyšší, podrobné informace o cenách naleznete v tabulkách.

Výše měsíčního poplatku FUP
Data navíc 150 100 Kč 150 MB
Data navíc 300 160 Kč 300 MB
Data navíc 500 240 Kč 500 MB
Data navíc 1000 380 Kč 1000 MB

Tarif za korunu na zkoušku i slevy pro stávající zákazníky

Největším překvapením je fakt, že Centropol nabídne na základní tarify akci, kdy každý zákazník zaplatí za první 3 měsíce pouze 3 Kč, tedy za každý měsíc jednu korunu. Centropol chce, aby si každý zákazník mohl svůj nový balíček nejprve vyzkoušet a prověřit. Po 3 měsících začne platit klasická cena balíčku podle ceníku. Tato akce se však netýká asi nejzajímavějšího neomezeného tarifu JAK CHCI. Týká se jen balíčků TAK TROCHU, VÍCE, CELÁ RODINA a C ENERGIE.

CENTROPOL TELECOM nebude účtovat žádné aktivační poplatky, ani nebude zákazníky nutit k placení volací jistiny, což je oproti konkurenčním operátorům výhoda. Tarifikace je ve všech případech 60 + 1, čili první minutu platíte celou, další minuty se účtují po vteřinách. Co se týče mobilního internetu, po překročení FUP limitu se internet nezastaví, pouze se zpomalí. Konkrétní rychlost připojení po překročení limitu bude známa v den zahájení prodeje ve VOP. V případě závazku na 24 měsíců se po skončení smlouva automaticky bez vědomí zákazníka neprodlouží. Pokud byste měli v úmyslu operátora opustit dříve, bude sankce činit 1/5 celkové částky, kterou zbývá doplatit, tak jak tomu bude za pár měsíců již u všech našich operátorů. Veškeré další informace se dozvíme, jak jsme již zmínili, 9. září.

Další výhoda se týká pouze zákazníků společnosti Centropol, čili pro odběratele elektřiny nebo zemního plynu. Těm totiž poskytne operátor slevu 150 Kč/měsíčně na paušální tarif bez závazku.

Dotované telefony budou koncem roku, roaming má být výhodný

Roamingové ceny budou známé taktéž až v den zahájení prodeje, operátor slibuje, že nebude jen kopírovat podmínky domovského Vodafone, ale nabídne i některé výhodnější ceny. Co se týče dotovaných telefonů, i o těch padlo pár slov. Podle zástupce společnosti Centropol nebudou k dispozici v den zahájení provozu, ale můžeme se na ně těšit ještě v tomto roce, přičemž prodej bude probíhat pomocí eShopů, více informací jsme však zatím nedostali. Kromě zvýhodněných telefonů se budou nabízet i modemy a další hardware. Co se týče internetové telefonie (VoIP), těšit se můžeme na rok 2014, kdy by měl Centropol rozšířit svoji nabídku a zaujmout tak větší spektrum potenciálních zákazníků.

Podoba reklamní kampaně

Hlavně být vidět

Hlavním motem společnosti Centropol je ,,Mobilizace‘‘, která má za účel přitáhnout cílovou skupinu lidí. Centropol se chce začít prezentovat celonárodní komunikační kampaní, nechce však své potenciální zákazníky nuceně přesvědčovat. Hlavními nástroji prezentace bude outdoor, internet a rádio. Hned od září se také můžete těšit na billboardy s hlavními taháky společnosti.

Diskuze ke článku
Dsanik
To je vyhodny jak drat do oka
gab79
Tak nějak... Hnus. Na to skočí opravdu jen blázen.
Jerec
Vždyť i v Tescu vychází volání v síti zdarma, 120 minut mimo, 60 sms a gigo netu na 350 mesíčně a bez závazku. Se nějaký Centropol zbláznil ne :D
SE
Jako vtip dobrý, jako nabídka k pláči....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze