Většina lidí používá pro přenos dat do mobilu kabel

18

Zahraniční web uspořádal mezi čtenáři průzkum, jak přenášejí data mezi počítačem a telefonem, případně tabletem. Výsledky byly překvapivé. Většina z nich stále používá starou, ale osvědčenou metodu přímého propojení kabelem. Ještě větší překvapení je, že nemalá část lidí vůbec nemá potřebu data přenášet.

Téměř polovina (47 %) ze čtyř tisíc dotázaných se vyjádřila, že pro přenos dat používá USB kabel. I když móda velí jít na všechno bezdrátově, na druhou stranu je potřeba uznat, že je to jednoduché na nastavování, relativně rychlé a nenáročné na zdroje.

Přenos dat, průzkum
Výsledky průzkumu serveru Androidcentral.

Zhruba čtvrtina (26 %) jde na věc moderněji a používá cloud. Není zde blíže specifikováno jaký, ale nejspíše půjde o služby typu Dropbox, Google Drive a další. Třetí nejpočetnější skupina (16 %) na to jde bezdrátově, ale využívá specifickou aplikaci například PushBullet nebo AirDroid.

Zajímavá je ovšem i minorita (5 %), která o sobě tvrdí, že data mezi počítačem a telefonem nepřenáší. Jedná se o méně náročné a méně zkušené uživatele, kteří nevyžívají svůj mobil naplno, anebo jde naopak o novou „post-PC“ generaci, které ke spokojené existenci stačí už jen telefon? A jakým způsobem přenášíte data vy?

Zdroje: androidcentral.com

Diskuze ke článku
Dino
Na Lumii přes Wi-fi a program Easy Transfer.
...
Popravde prenášať na Lumii 100 Raw súborov na triedenie cez OneDrive je celkom šialenstvo ....
Josef
Nejlepší způsob jak pohodlně a rychle přenášet data a zároveň clipboard je geniální aplikace Scatter!
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appfour.scatter
Stačí něco jen okopírovat do přechodné paměti buď na počítači nebo Androidu a OKAMŽITĚ je to na druhém zařízení přes Wi-fi, geniální...
Breta
No a BT se nekoná? Není to sice nic moc rychlý, ale na těch pár fotek to stačí:).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze