Uniká Xiaomi Redmi Note 5 s velkým displejem o poměru stran 18:9

Aktualizováno
Uniká Xiaomi Redmi Note 5 s velkým displejem o poměru stran 18:9
  • Velké displeje se dostanou i do řady Redmi Note od Xiaomi
  • Pátá generace bude mít duální fotoaparát či až 64GB interní paměť

Aktualizováno 24. 11. 2017

Po více než měsíci opět slyšíme o chystaném Xiaomi Redmi Note 5. Tentokrát uniká živá fotografie, která skrze displej zařízení prozrazuje některé části výbavy. Pod kapotou se nakonec zřejmě objeví slabší procesor Snapdragon 625. Displej bude mít již známý poměr stran 18:9 a velikost 5,99 palce. Potvrzena je 64GB interní paměť a známe také 12megapixelový fotoaparát. Opět je zmíněna také silná baterie s kapacitou 4 000 mAh.

Původní text z 9. 10. 2017

Xiaomi sleduje aktuální trendy mezi chytrými telefony a do své populární řady Redmi Note přinese velké displeje přes drtivou většinu čelní strany. Očekávaný model Redmi Note 5 by měl mít 5,5palcový Full HD displej s poměrem stran 18:9. Fakt, že bude zabírat takřka celou čelní stranu, odhalují úniky fotografií, na kterých by novinka měla být zachycena.

Xiaomi Redmi Note 5

Další výbava má být postavena na procesoru Snapdragon 660, případě MediaTeku Helio P25. Vrcholem bude varianta se 4GB operační pamětí a 64GB interní pamětí, u které se očekává cena 218 eur (necelých 6 tisíc korun). Zlatou střední cestou má být varianta s 3GB RAM a 32GB úložištěm za 167 eur (zhruba 4,5 tisíce). Základní verze pak nabídne také 3GB RAM, avšak již jen 16GB úložiště pro vaše data. Cena se má pohybovat kolem 128 eur (3,5 tisíc). Na zadní straně jste si již mohli povšimnout duálního fotoaparátu, který má mít kombinaci 16 + 5 Mpx. Za zmínku pak stojí ještě silná baterie s kapacitou 4 000 mAh.

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je e-shop xm.cz

Zdroj: m.weibo.cn, gsmarena.com, weibo.com

Diskuze ke článku
PavelS
Antone Pavloviči a není 18:9 stejně jako 2:1?Ale chápu,že 18:9 vypadá cool.
Jiří Švarc
Hurá, to bude můj příští telefon :). Na Note 4 mi vadí asi jenom horší foťák a příšerná odolnost (nevydrží bez újmy ani pád ze 40 cm), jinak je to můj nejlepší telefon a to jsem míval dříve telefony vždycky kolem 10 tisíc.
M.
Kdy tohle bez rámečkové šílenství skončí?
Je to hnus všechny mobily budou ze předu vypadat stejně a tlačítka budou mit na displeji a čtečku na zádech kde je to nejhorší umístění. Radši bych chtel 1-1,5 cm rámeček ve kterém budou stereo reproduktory čtečka a tlačítka.
A ty protáhlé displeje 18:9 to je taky úžasný nápad. Kdyby se při tom protažení taky rozšířil aby mel normální poměr a ne nudle.
......
Typicky zebracky čínský tel a děti se tu budou navzájem přesvědčovat jak je úžasný a vyhovující :-D viz příspěvek výše s Note4 . Tento tel nesahá i dnes samsungu Note 4 ani po kolena ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze