Toshiba jako první volí Tegru 4, ostatní zatím váhají

Ze všech výrobců tabletů a smartphonů po celém světě se zatím jediná Toshiba rozhodla osadit svá zařízení čipsety nVidia Tegra 4, ostatní jsou zatím na vážkách. To je pro nVidii nezáviděníhodná situace.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Důvodů, proč se procesory nVidia nesetkávají s takovým úspěchem jako v loňském roce, je hned několik, ovšem tím nejzásadnějším zůstává fakt, že tchajwanští výrobci tabletů Acer a Asus se rozhodli zaměřit hlavně na levné 7-palcové tablety a čipy od nVidie jsou pro ně jednoduše moc drahé.

Do karet nehraje nVidii ani silná pozice, kterou si, hlavně v posledních měsících, vybudoval Qualcomm se svými Snapdragony či politika Samsungu, který si vyrábí vlastní čipy. Malou útěchou tak zatím zůstává podpora od společnosti Toshiba, která hodlá představit první zařízení s Tegrou 4 v červnu letošního roku.

Zajímavé je, že nVidia přemyšlí o zlevnění loňského čipsetu Tegra 3 tak, aby byl konkurenceschopný i co se low a mid-range produktů týká. Ovšem i v tomto segmetu trhu bude mít nVidia velmi zdatné konkurenty, velkým hitem jsou v současné době procesory společnosti MediaTek, které se nachází například právě v low-end tabletu Acer Iconia Tab B1. Zdá se, že nVidia bude muset přijít s něčím extra, aby přesvědčila společnosti k nákupu jejích čipů.

Zdroj: PhoneArena