T-Mobile rozšiřuje datovou nabídku, výška FUP však trpí

1

T-Mobile pořádal včera tiskovou konferenci, jejíž hlavním cílem bylo představit nové datové tarify, které od dnešního dne bude operátor nabízet, a to jak pro tarifní, tak pro Twist zákazníky. Nově tak mobilní surfaři mohou například sáhnout po denním balíčku pro přístup k internetu z notebooku, který lze pořídit jen za 49 Kč.

„Novou nabídkou jsme flexibilně reagovali na potřeby uživatelů, kteří připojení k internetu využívají jen příležitostně. Primárně jsme se zaměřili na jednoduchost, snadnou dostupnost a jasnou cenovou politiku,“ říká Petr Dvořák, marketingový ředitel společnosti T-Mobile.

Internet v mobilu pro Twisty

Pro zákazníky s předplacenými kartami je připraven Twist Internet v mobilu na týden (původně Twist Surf+) za 39 Kč s FUP 25 MB. Nově si lze navíc po vyčerpání FUP dokoupit dodatečný datový objem – 25 MB za 25 Kč. Možnost vyzkoušení na 14 dní zdarma pak platí vždy pro první aktivaci balíčku.

Internet na cesty

Pro příležitostné uživatele dat je přichystán předplacený internet s velmi příznivou cenou pod názvem Twist Internet na cesty na měsíc, který přijde měsíčně na 299 Kč. Tento nový datový tarif na 30 dní s FUP 500 MB nabízí rychlost 3,6 Mbs/512 kbs a podporují ho všechny technologie 2G, 3G, UMTS TDD (Internet 4G). Nehledě na určité změny stále není FUP limit na ideální hranici a uživatelé, kteří nedají při surfování pozor, mohou ke konci měsíce tvrdě narazit. Doufejme tedy, že se T-Mobile brzy pochlapí a pozvedne úroveň limitů o něco více.

Mapa využití internetového mobilního připojení a graf zvedajícího se zájmu o mobilní internet.

Tarifním i Twist zákazníkům, kteří jen občas potřebují využít internetu, je pak ušit na míru Internet na cesty na den za 49 Kč. Jednodenní balíček poskytne datový objem ve výši až 300 MB. Komu by tento limit nestačil, může si za 99 Kč dokoupit další 1 GB dat. Aktivace probíhá prostřednictvím Zákaznického centra T-Mobile nebo odesláním SMS. I zde však platí onen pověstný FUP limit a pokud jste náruživí surfaři, i 1 GB zmizí v nenávratnu velmi rychle. Nové datové tarify tak rozhodně poskytují určitou volnost v rozhodování, ani náhodou však nedosahují takové úrovně, aby se s interntem v mobilu dalo v pohodlí surfovat bez omezení. Snad tedy příště. Více informací se dozvíte na oficiálních stránkách operátora.