Testujeme zbrusu nové Realme 8i. Zaujme na první pohled?

4
Testujeme zbrusu nové Realme 8i. Zaujme na první pohled?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Výrobci se tradičně povedl design zadní strany
  • Velmi povedený je velký displej se 120 Hz
  • Spolehnout se můžete na 50Mpx fotoaparát

Realme nadále rozšiřuje řadu 8 a na českém trhu se již brzy objeví také model Realme 8i. Ten bude mířit do nižší střední třídy a například se ještě obejde bez podpory 5G. To však neznamená, že půjde o mobil, který nestojí za pozornost.

V tradičně žluté krabičce se kromě telefonu, nabíječky a kabelu ukrývá ještě transparentní pouzdro chránící smartphone z boku a zadní strany. Pouzdro je bohužel opravdu velice těsné a dostat ho na telefon vás může stát nějaké ty zbytečné nervy. I když utrpí elegance samotného telefonu, hodí se. Zprvu vám přijde, že je telefon lehce fialový až snad hnědý, ale výrobce vás vyvede z omylu. Společně s námi hledíte na barevnou variantu Space Black, tedy černou. Ve hře jsou také líbivé odlesky, mobil tak okamžitě upoutá pozornost.

Držení je u Realme tradiční, neboť boky a čelní strana velkými změnami neprochází. Totéž lze říci o displeji, kdy je nasazen osvědčený 6,6" IPS panel s Full HD+ rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Na displej je skutečně radost pohledět a ve své třídě bude patřit jednoznačně k nejlepším. Velmi dobře si telefon vede také v oblasti výkonu, kdy čerpá z nového procesoru Helio G96 od MediaTeku a 6GB operační paměti. Jak si vede, se můžete přesvědčit v přiložených benchmarcích.

Jisté úspory se musely projevit v oblasti fotoaparátů. Ano, najdeme na zadní straně tři, jenže dva zřejmě nevyužijete. Zato hlavní fotoaparát, na něj se ještě rozhodně zaměříme, neboť nás láká na 50megapixelové rozlišení. Podobně slibné ambice věštíme u výdrže, kdy se telefon opírá o baterii s kapacitou 5 000 mAh. V tuto chvíli nám do úplné skládačky chybí oficiální česká cena. Tu by však výrobce měl odhalit každým dnem.

Realme 8i pro vás nadále testujeme. Pokud vás o něm cokoliv zajímá, neváhejte a zeptejte se nás v diskuzi pod tímto článkem.

Realme 8i 128+4 GB

Rozměry164,1 × 75,5 × 8,5 mm, 194 g
DisplejTFT IPS, 6,6" (2 412 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek helio G96, 2×2,08 GHz + 6×2 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 128 GB, microSD
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Lukáš Vrábel
Lukáš Vrábel
Aka je kvalita toho 50Mpx fotaku? K akemu telefonu by ste ho prirovnali?
Standa Jandečka
Standa Jandečka
Je dualsim + karta....jako model 8 ?
Martin Zádrapa
Martin Zádrapa
Dobrý den, mám problém s připojením Android Auto - mám Subaru XV a sice mi hlásí, že je AA připojen, bohužel se však nic nezobrazuje. Mám telefon Realme 8i. Možná je to v nastavení, ale nevím si rady.

Děkuji za příspěvky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze