Testujeme Samsung Galaxy Note8: ptejte se na vše, co vás zajímá

119
Testujeme Samsung Galaxy Note8: ptejte se na vše, co vás zajímá
  • Před dvěma týdny představený Samsung Galaxy Note8 dorazil do redakce mobilenet.cz
  • Na test nám přišla elegantní černo-zlatá barevná varianta
  • Hranatější vzhled novince s mírně zakřiveným displejem sluší
  • První dojmy telefon zanechává veskrze pozitivní

Očekávaný Samsung Galaxy Note8 již je nejen oficiálně představený, ale dorazil rovněž na redakční stůl mobilenet.cz. Novinka je v současnosti vůbec nejdražším Samsungem, předobjednat si jej můžete za takřka 27 tisíc korun. Během našeho přibližně dvoutýdenního testování, do kterého zaneseme také zkušenosti se stanicí DeX, se pokusíme zjistit, zda si takto vysokou cenu dokáže obhájit.

Rozbalujeme

Za účelem testování nám dorazila zlatá varianta, kdy v tomto barevném odstínu je vyvedena celá zadní strana, zatímco čelní je celá černá. Pokud hledáte spíše konzervativnější verzi, můžete sáhnout po celočerném provedení. Kromě samotného telefonu najdete v krabičce ještě spoustu dalšího příslušenství. Začneme tím, bez čehož by se telefon snad ani nemohl prodávat. Tím je USB kabel a samozřejmě koncovka nabíječky podporující rychlé nabíjení. Dále Samsung přibalil špuntová sluchátka AKG, která mohou dobře znát majitelé modelů řady Galaxy S8. Nechybí ani několik náhradních špuntů. Vhod přijdou dvě redukce. Jedna mění USB-C na microUSB konektor, druhá USB-C na klasické USB-A. Výčet příslušenství pak zakončují náhradní hroty do stylusu S-Pen a také malé kleštičky sloužící ke snadné výměně. Do poměrně malé krabičky tak Samsung vměstnal opravdu hodně.

Prvotní dojmy

Tento článek rozhodně není recenzí a ani podrobnými prvními dojmy. Přesto si můžeme říci, jak telefon působí po rozbalení. V prvé řadě je nutné říci, že Note8 je velkým telefonem. Zásadně větším než například model Galaxy S8 nebo LG G6. Zejména výška je značná a někteří by mohli mít již problém nosit telefon v kapse. Na druhou stranu do běžných pánských riflí lze telefon vcelku dobře schovat a nosit a do ruky novinka padne dobře. Horší je to s dosažitelností čtečky otisků prstů. Ta je bohužel opět na zadní straně, tentokrát zakomponována k modulu fotoaparátu. Že jde o příliš vysoké umístění asi netřeba nijak zásadně zdůrazňovat. Pro přiložení prstu je vždy nutné alespoň mírně přehmátnout.

Samsung postupně stále více redukuje zakřivení displeje, které je na Notu8 velmi decentní a v podstatě ničemu nepřekáží. Displej je pak jednoznačně pastvou pro oči a pokud plánujete přecházet ze staršího zařízení, budete minimálně v prvních momentech doslova nadšeni. Displej, stejně jako celý telefon, je však poměrně silným magnetem na otisky prstů. Bohužel jde však o nešvar značného procenta současných telefonů.

Samsung Galaxy Note8 – první dojmy

Samsung Galaxy Note8 je prvním modelem jihokorejského výrobce, který se může pochlubit duálním fotoaparátem s 12 megapixely na zadní straně. Fotoaparátu se budeme věnovat samozřejmě v podrobném samostatném článku a níže tak prozatím přikládáme jen prvních několik testovacích snímků.

Ukázkové fotografie
Ukázka dvojnásobného přilbížení

Samsung Galaxy Note8 v redakci nadále testujeme, pokud vás cokoliv zajímá, můžete své dotazy psát do diskuze pod tímto článkem.

Technické parametry Samsung Galaxy Note8

Kompletní specifikace
Konstrukce162,5 × 74,8 × 8,6 mm, 195 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 6,3" (2 960 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetExynos 9 Series (8895), CPU: 4×2,3 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: ARM Mali-G71 MP20
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:50 hodin
Dostupnostzáří 2017,
Diskuze ke článku
carda
Všechno co jsem chtěl vědět už vím :-D aby mě to přesvědčilo ho nekoupit :-D příklad: nudloudní Displej, čtečka na zádech, baterie.
Tomáš
Za mě infinity display celkem dobrý ale myslím si že měli zůstat u varianty "Edge" kde má displej normální poměr stran a čtečka otisků prstů je v tlačítku HOME :) "Bezrámečkový" telefon měli dělat tehdy kdy už mají technologii na to aby umístili čtečku do displeje. Jak to původně zamýšleli. Myslím si že i tak dobře konkurují "Jablíčkům" hlavně proto že jim polovinu HW dodávají.
Lukáš
Zajímá mě spen a vše co je jinak oproti starší generaci. Sice to není žádný drobek, ale obsažená výbava je nekompromisní, samotný displej musí být nádhera. Mě trochu štve akorát velikost, nemusel být tak velký, jinak povedený model.
ODur
Ten fotoaparát chválim. Ale túto obludnú a zbytočnú vec by som si nekúpil. Vadí mi batéria, senzor odtlačku prstov, dizajn. Načo je tam ten displej keď aj tak je tam nutná kúpa krytu, ktorá tomu dodá tak či tak rámčeky, telefón zväčši a bude ešte viac nepraktickejší?

Chcem skvelý fotoaparát podobného razu ako je v Samsungu na malom kompakte. Maximálne tak do 5". Nebudem sa s hentakou krechkou dizajnérskou obludou vytáčať kvôli foto. Prečo výrobcovia pchajú to najlepšie do obľudných tiel?.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze