Testujeme OnePlus 7T, které takřka okupuje žebříček AnTuTu

31
Testujeme OnePlus 7T, které takřka okupuje žebříček AnTuTu
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Na první pohled vás zaujme stříbrná zadní strana s kruhovým modulem fotoaparátu
  • Na ten druhý například velký displej s působivými 90 Hz
  • Prostředí je odladěné na jedničku s hvězdičkou
  • Našli jsme drobnou překladatelskou nepřesnost

OnePlus představuje své nové modely v přibližně půlročním cyklu a na českém trhu se nyní objevila inovovaná řada 7, kterou poznáte dle přídomku T. Na redakční test nám dorazila stříbrná varianta, které skutečně sluší. Se stříbrnou plochou pěkně kontrastuje černý kruhový modul fotoaparátů. Jeho mínusem je mírné vystoupení nad okolní povrch, což není praktické.

To čelní strana je oproti zádům tuctová, zaujme však 6,55palcovým AMOLED displejem s 90Hz obnovovací frekvencí, díky čemuž je veškerý pohyb v prostředí oku lahodící. Rozdíl nejvíce poznáte, když si vedle OnePlus 7T dáte jiný telefon se standardními 60 Hz.

Do displeje je již tradičně integrována čtečka otisků prstů, přičemž jde o kapacitní typ. Funguje vcelku slušně a v drtivé většině případů dojde ke spolehlivému odemknutí. Na displeji se nám líbí i ambientní režim, který zobrazí zmeškané události, když dorazí. Krátce se rozsvítí i ve chvíli, kdy telefon vezmete do ruky, to je praktické. Na druhou stranu: klasická informační dioda, či ještě lépe funkce Always-on, by byla lepší.

OnePlus 7T

Kvalitní displej přímo vybízí ke konzumaci multimédií či hraní her a v tomto ohledu je OnePlus 7T připraveno. Pod jeho kapotou se totiž skrývá Snapdragon 855+. Ano, ten vůbec nejvýkonnější procesor od Qualcommu. Pocítíte to ale především v benchmark testech, například náš kousek bral v AnTuTu pěkný bronz. Náročné hry vám tak na tomto telefonu budou fungovat nádherně plynule i při nastavení těch nejvyšších detailů.

Benchmark testy

Po displeji a výkonu si začnete všímat také prostředí. Někomu bude možná připomínat čistý Android, ale bdí zde nadstavba Oxygen OS, která decentně mění ikonky a například i podobu nastavení. Nutno dodat, že ku prospěchu uživatele. Optimalizace je naprosto ukázková a OnePlus 7T se řadí k vůbec nejrychlejším telefonům na trhu. A mimochodem, můžete se spolehnout na vůbec nejnovější Android 10. Abychom nepěli jen ódy, v prostředí lze narazit i na drobný překladatelský nešvar. Namísto slova rozlišení se OnePlus anglické slovo resolution rozhodl přeložit jako „řešení“.

OnePlus 7T

Důležitá inovace oproti OnePlus 7 se odehrála na zadní straně, kde je hned trojitý fotoaparát v kruhovém modulu, bohužel ale mírně vystupuje nad okolní povrch. Hlavní senzor Sony IMX586 má 48 megapixelů a lepší světelnost f/1.6, oproti f/1.7 u předchůdce. Dostalo se též na 12megapixelový teleobjektiv s dvojnásobným bezztrátovým přiblížením. Oproti teleobjektivu OnePlus 7 Pro je k dispozici menší přiblížení, byť s větším rozlišením. Poslední fotoaparát s 16 megapixely je ultraširokoúhlý se záběrem 117°.

Ukázkové fotografie

Nové OnePlus 7T v redakci nadále testujeme a pokud vás cokoliv zajímá, zeptejte se nás v diskuzi pod tímto článkem.

Technické parametry OnePlus 7T

Kompletní specifikace
Konstrukce160,9 × 74,4 × 8,1 mm, 190 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejAMOLED, 6,55" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855 Plus, CPU: 1×2,96 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB / 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ne, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor3 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ4 2019, 16 500 Kč
Diskuze ke článku
Grecki
Pozdě, ale přece. ????
Jana
Vše kolem baterie....diky
Miroslav
Můžete prosím vyzkoušet, jestli funguje VoWiFi u T-Mobile? Děkuji.
Tomason
Já udělal test Xperie 5 v AnTuTu,a hodilo mi to 536622 bodů, tak mi je divný, že má snapdragon 855+ míň bodů.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze