Test odolnosti Sony Xperie XZ: sklíčko fotoaparátu si už nepoškrábete

9

Japonské Sony už má na trhu letošní vlajkovou loď, Xperii XZ. Ta se řadí k nejlépe vybaveným telefonům současnosti a pyšní se i zvýšenou odolností proti vodě a prachu. Jak ale odolá nešetrnému zacházení, které je přeci jen obvyklejší?

Sony Xperia XZ

To v případě Xperie XZ ověřoval známý YouTube kanál JerryRigEvertyhing, který si vzal do parády už nespočet různých telefonů. Neunikla ani novinka od Sony a my se na videu níže můžeme podívat, co vše si nechá líbit. V prvé řadě přijde na řadu displej, kde je testována odolnost proti poškrábání. Drtivá většina dnešních smartphonů vykazuje první známky poškrábání na stupních 5 či 6. Platí to i pro Xperii XZ, u které se škrábance objevily na stupni 6. Následuje odolnost čelní kamerky. Ta je chráněna stejným sklem jako displej, a tudíž škrábancům odolává dobře. Totéž se již nedá říci o průduších reproduktorů, které jsou plastové.

Za zapůjčení Xperie XZ děkujeme společnosti Sony Mobile.

TIP! Recenze Sony Xperia XZ – Důstojná následovnice řady Z

Zatímco téměř celá zadní strana je kovová, spodní část a boky halí z vrchní části plast. Pochvalu si nicméně Sony zaslouží za hlavní fotoaparát, který je chráněn odolným sklíčkem a nehrozí snadné poškrábání, které naopak trápí loňskou Xperii Z5 Premium. Test ohněm Xperia XZ rovněž ustála. Po několikavteřinovém vystavení zapalovači sice místo na displeji zčernalo, avšak po chvíli se zobrazovač opět vrátil do původního stavu. Vše završuje test odolnosti proti ohnutí. Plastové boky tlak nevydrží a při skutečně silném zabrání prasknou. Celý telefon se proto mírně ohne, avšak je stále plně funkční a patří tak rozhodně k bytelnějším kouskům současné doby.

Sony Xperia XZ – videopohled

Technické parametry Sony Xperia XZ

Kompletní specifikace
Konstrukce146 × 72 × 8,1 mm, 161 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát23 Mpx (5 520 × 4 140), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 820 MSM8994, CPU: 2×1,5 GHz + 2×1,6 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.1
Akumulátor2 900 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:03 hodin
Dostupnostříjen 2016,

Zdroje: youtube.com

Diskuze ke článku
pet
sony jeste dela mobily?

tohle je ukazka toho co nejhorsi jde vyrobit! 5,2 palce a vyska 146 mm kdyz lg g3 ma 5,5 a stejnou vysku? a hmotnost 162 g uz vubec nemohou myslet vazne kdyz 5,5 palcove mobily maji 141 g..
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
na to video sa neda pozerať :D barbarstvo :D :D
Lukáš
Vidím dobře, že je ten telefon plastový? A plastová mřížka repráku, to si dělají u Sony srandu? Vždyť lepší konstrukci mají telefony za 5 tisíc a tohle má stát 18? no myslím, že je nejvyšší čas aby Sony vyklidilo pole, těmito zmetky jaké poslední dobou vydávají jenom uráží své zákazníky. Chci slyšet jediný důvod proč si koupit tento telefon a nejít raději ke konkurenci, která výjde levněji a má lepší výbavu. Na první pohled je to laciný šmuk a oni tomu nasadí takovou cenu, opravdu jsem se pobavil nad hloupostí lidí v Sony.
Petr
Jedny z nejlepsich telefonu na trhu. Bravo Sony.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze