Tajné: Nokia N96 - únik prvních fotografií?

1

Dnes odpoledne se objevilo na zahraničním fóru stránek mobile-review.com hned sedm zajímavých fotografií, na kterých má být údajně připravovaná multimediální Nokia N96. Dá se ale tato informace skutečně považovat za pravdivou? Čtěte dále.

Model N96 by měl být nástupce stávající dvojice multimediálních telefonů - Nokie N95 a N95 8GB. Proto by se dalo i očekávat, že půjde o technicky mnohem vybavenější přístroj. Podle sedmi fotografií, které zveřejnil uživatel s přezdívkou " blueskies" na http://forum2.mobile-review.com se ale domněnka o tom, že jde o zachycení připravované Nokie N96, značně otřásá v základech. Z obrázků je sice zřejmé, že půjde o model mnohem tenčí než stávající N95, ale z hlediska designu novinka velmi kopíruje model N81 (či N81 8GB). A to podle mě vylučuje, že by opravdu šlo o první špionážní fotografie nové Nokie N96. Možná, že jde tedy jen o velmi zdařilý plagiát z Číny.


Jde opravdu o první zachycení připravované Nokie N96?

V neposlední řadě tu ale kolují i takové názory, že by mohlo jít o další verzi hudební Nokie N81, tentokrát s vnitřní pamětí 16GB (vedle klasické N81 se slotem pro paměťové karty a modelu N81 8GB). Na první pohled se tento názor může zdát jako velmi reálný, neboť by v tomto případě došlo na značná vylepšení (např. 5 Mpx fotoaparát, větší displej či paměť 16GB). Proč by ale tento nový model dostal označení N96?


Komentář šéfredaktora mobilenetu

Já osobně si myslím, že by se skutečně mohlo jednat o první zachycení chystané Nokie N96. Nasvědčuje tomu mnoho detailů a autor by si musel dát skutečně enormní práci, aby vše vypadalo tak reálně. Design je sice podobný modelu N81, ale při bližším prozkoumání funkčního bloku kláves je vidět, že je jiný. Také fotografie rozebraného telefonu s odejmutou zadní stranou vyhlíží naprosto skutečně. Ti pozornější z vás si jistě všimnou, že obruba fotoaparátu je zároveň vyklápěcím stojánkem, což je opravdu originální řešení.

Dále si lze na displeji všimnout nové nadcházející verze operačního systému Symbian S60, již s Feature Pack 2. Sám za sebe si myslím, že vše vyhlíží natolik reálně, že se skutečně můžeme dívat na chystaný model N96. Nechme se překvapit, zda-li dá Nokia při oficiálním představení za pravdu mně, nebo kolegovi Lubošovi Srbovi.

A váš názor na Nokii N96?

Co si myslíte vy? Přikláníte se také spíše k názoru, že zatím nejde o nový model N96, ale spíše jen o upravené fotografie již stávající Nokie N81 ve Photoshopu nebo věříte, že se již v příštím roce dočkáme této zveřejněné novinky? Vyjádřete se do diskuze přímo pod tímto článkem a třeba přidejte i své argumenty, abyste svůj názor také něčím podložili.

zdroj: forum2.mobile-review.com

Diskuze ke článku
M:Ko
me pripadne uplne nahlavu premyslet o jasnych vecech.. tohle je evidentne fotka.. kdyby to byl obrazek jak v pripade n81 nebo n82 ktere kdysi unikly na net ale tohle.. a nejvtipnejsi je to na strankach mobilmanie.. tak maji pobrazek nejakeho fanouska a maji tam napsane ze je to puvodni navrh a resi jestli tohle je prace v graf. editoru...nechapu.. jen mi pripadne zbytecne davat tomu oznaceni n96, to by si nokia mohla nechat pro lepsi modely.. stacilo by treba n83;-) prece jen kdyz uz by to mela byt nova "vlajkova lod" spolecnosti, mohli by tam aspon hodit ten xenon (a krytka by taky neskodila;-)).. jinak ovladani je nejspis lepsi nez u n81 (v recenzi se porad psalo o nechtenem spusteni prehravace, tady jsou tlacitka prece jen dal od sebe..). dal mi pripadne zbytecne vysouvani "nahoru" - driv tam byla tlacitka na ovladani prehravace, ted nejspis na n-gage.. ale jen tipuju:-/ no stojanek je fajn, ale stejen se vyvykla nebo se urve, takze ten resit asi nema cenu.. jinak designove se mi libi prece jen vic n81..;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze