Štve vás WhatsApp? Zkuste jeho novou konkurenci jménem HalloApp

2
Štve vás WhatsApp? Zkuste jeho novou konkurenci jménem HalloApp
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Aplikaci založili bývalí zaměstnanci WhatsApp
  • Aktuálně je volně přístupná pro uživatele Androidu a iOS
  • Registrace je spjata s vaším telefonním číslem

V tomto týdnu se v obou předních obchodech s aplikacemi pro mobilní zařízení objevil nový přírůstek z kategorie komunikačních klientů – HalloApp. O finálním spuštění pro všechny informovali vývojáři na oficiálním blogu. Právě autoři aplikace stojí rozhodně za zmínku, jde totiž o dvojici Neeraj Arora a Michael Donohue. Oba spojuje kariéra ve společnosti WhatsApp, pro kterou po dobu několika let pracovali. Arora zastával do roku 2018 post obchodního ředitele firmy, zatímco Donohue byl technickým ředitelem a Facebook, vlastníka WhatsApp, opustil v roce 2019.

HalloApp

Samotná aplikace HalloApp má ambice stát se sociální sítí s opravdovými přáteli. Nové kontakty totiž vždy najdete výhradně přes telefonní číslo. Z tohoto důvodu nebuďte překvapeni, že po vás při prvním spuštění aplikace bude požadovat oprávnění k přístupu k vašemu seznamu kontaktů. I vytvoření účtu v rámci HalloApp je postaveno na vašem telefonním čísle, na které následně dorazí SMS se speciálním kódem, kterým se přihlásíte.

Prostředí aplikace působí maximálně jednoduše a je ve spodní části rozděleno do čtyř karet. První karta s názvem Home je domovem pro všechny příspěvky od vašich přátel, kterými se rozumí lidé, se kterými jste skrze HalloApp v kontaktu. Vidíte tedy jejich příspěvky a fotografie. Jedná se také o pomyslnou zeď, na které však spatříte jen příspěvky od lidí, které s největší pravděpodobností znáte. Další dvě karty nabízejí přehled mezi hromadnými a individuálními chaty. Poslední čtvrtá karta již obsahuje jen nastavení.

Za vyzdvihnutí stojí informace o šifrování zpráv end-to-end, což je shodný princip jako u WhatsApp. V celé aplikaci také nejsou žádné reklamy. Pakliže si chcete novou komunikační aplikaci, která má ambice stát se alternativní sociální sítí, vyzkoušet, není nic jednoduššího, než si ji stáhnout. Je dostupná v Google Play pro zařízení s Androidem a v AppStore pro zařízení s iOS.

Stáhnout HalloApp

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
to neni az tak o tom co nekoho stve ale co pouziva vetsina... pri afere Whatsapp nedavno byl velmi prosazovan Signal a dodnes ho sice ma z meho tel. seznamu cca. stejny pocet lidi jako whatsapp, ale nenapsal mi z nej jeste nikdy nikdo. Nechut prejit, zazite pouzivani stareho a konstatovani ze to stale funguje jsou duvody, proc stale jede drtiva vetsina lidi na whatsapp.
A nepritomnost reklam... nebojme se nic, kde to pujde objevi se, kdyz ptacka lapali, prekne mu zpivaly, klasika :o)))
Lukas Klima
Lukas Klima
Vytloukání klínu klínem. Když mě WA štve, tak ho odinstaluju a je klid. Tahle posedlost různými chatovacími aplikacemi mi leze krkem. Stejně jako všudepřítomné vyzvánějící telefony hlásící další důležitou zprávu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze