Sony Xperia Tablet Z2: první informace a fotografie (2x aktualizováno)

9

Japonské Sony pravidelně představuje své nové tablety. Rok se s rokem sešel a je čas na další generaci. Chystaný Tablet Z2 by měl být jakousi evolucí současné generace. Opět se dočkáme například zvýšené odolnosti a dojde i na nejnovější Android.

Aktualizováno 19. 2. 2014

Twitter účet @GadgetLeaks přišel k pořádné porci nových fotografií a nenechal si je pro sebe. Nyní si tak chystaný tablet od Sony můžeme prohlédnout z více úhlů. Máme také důkaz, že bude Xperia Tablet Z2 odolná.

Aktualizováno 18. 2. 2014

Po pouhém dni už známe také vzhled budoucího tabletu. Unikají hned dvě tiskové fotografie, které odhalují, že se mnohé měnit nebude. K již známým informacím, které najdete níže, již víme i o rozměrech tabletu, které činí 266 × 172 × 6,4 milimetrů. Odtajněna je již také hmotnost 426 gramů v případě Wi-Fi varianty a 439 gramů u LTE varianty.

Sony Xperia Tablet Z2

Původní informace z 17. 2. 2014

Vůbec první informace unikají o připravovaném tabletu Sony Xperia Tablet Z2. Na svědomí je má @evleaks, který ve své zprávě uvádí v podstatě vše podstatné ohledně výbavy. Dočkat bychom se měli 10,1palcového displeje typu TRILUMINOS s rozlišením 1 920 × 1 200 pixelů. Uvnitř bude tepat čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon s taktem 2,3 GHz. Hodit se budou 3 GB RAM. Interní 16GB paměť bude rozšiřitelná paměťovými kartami.

O prostředí se postará nejnovější operační systém Android 4.4 KitKat. Sony nezapomnělo ani oblíbenou zvýšenou odolnost proti vniknutí vody a prachu. Ohledně fotoaparátů se hovoří o 8megapixelovém na zadní straně a 2megapixelovém nad displejem. Baterii Sony vybavilo kapacitou 6 000 mAh. Vše se zřejmě podaří vměstnat do těla s tloušťkou pouhých 6,4 milimetrů.

Současná generace Sony Xperia Tablet Z

Prozatím nevíme, kdy Sony hodlá nový tablet představit. Nabízí se však veletrh MWC 2014. Sony má tiskovou konferenci příští pondělí ráno a my se konference samozřejmě budeme účastnit.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Luigi
Vždy když slyším o takové nízké tloušťce, děsím se jaká bude baterka - osobně by mi nevadila tloušťka okolo 8,5 mm, nejenže se tam vejde větší baterka, ale i úchop je jistější.
jerry
Zrovna váhám jestli mám vzít tablet z nebo počkat na tento. Jak vidím tak bude lepší sáhnout po starší verzi, je levnější a jestli budou parametry baterky stejný a bude mít větší výkon a rozlišení tak se podstatně sníží výdrž baterky, takže mě lépe vychází tablet z, co vám?
mental.disease
Podla mňa sú tie zmeny skôr kozmetické. Takže neni dôvod siahnuť po Z2.
Inak čo sa týka dizajnu, keď som videl tento tablet, po prvé naživo (nay elektro) tak neskutočne vynikal. A čo má dorazilo aj ikonické iPady vyzerali "horšie"..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze