Sony Xperia Tablet Z Wi-Fi dostává aktualizaci na Android 4.2.2

Na konci července se objevily první informace o tom, že vlajková loď společnosti Sony – tablet Xperia Z obdrží aktualizaci na Android 4.2.2 Jelly Bean. Na začátku srpna skutečně tablet aktualizaci obdržel, ovšem pouze v LTE variantě. Nyní nastal čas i na „only Wi-Fi“ verzi.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Nové verzi systému bylo přiděleno označení 10.3.1.C.0.136 a přináší s sebou velké množství novinek. Na oficiálních stránkách společnost uvádí celý seznam novinek. Mezi ty největší bezesporu patří podpora paměťových karet až do 64 GB, podpora více uživatelských účtů naráz, nové zkratky v navigační liště k často používaným nastavením, nové widgety i zámek obrazovky. Sony přidává také myXperia program, který pomáhá chránit data uložená v tabletu a najít zařízení v případě ztráty nebo odcizení.

sony-xperia-tablet-z-front

TIP: Evropským tabletem roku se stává – tablet Sony Xperia Z

Z nějakého důvodu také Sony pozměnilo klasické tabletové rozhrání na to telefonní. Podivné je na tom hlavně to, že Xperia Z Wi-Fi samozřejmě nepodporuje telefonní funkce. Na stránkách Sony také společnost upozorňuje na fakt, že aktualizace se hlásí jako Android 4.0. Tuto hlášku jednoduše ignorujte. O dostupnosti aktualizace v České republice nemáme v současné době žádné zprávy. Napište do komentářů, zda už Android 4.2.2 Jelly Bean dorazil i na váš tablet.

Zdroj: Android Police