Sony Xperia C3: královna selfie je tady. Čelní kamerka má i LED blesk

24

Trend tzv. selfie fotografií se letos nezapře. Všimlo si toho i japonské Sony, které si na popularitě autoportrétů připravilo rovnou celý model. Nová Xperia C3 nenabízí jen 5,5palcový HD displej, čtyřjádrový procesor nebo Android 4.4, ale také 5megapixelový čelní fotoaparát, kterému nechybí přisvětlovací LED dioda.

Sony Xperia C

Mánie kolem selfie nechávala zavedené výrobce spíše chladnými. O mnoha megapixelových čelních fotoaparátech jsme slýchávali spíše jen od méně známých čínských výrobců. Pozornost však na sebe nyní strhává Sony, které si na selfies postavilo svůj nejnovější model Xperia C3.

Sony Xperia C3 bude nabízena ve čtyřech barevných kombinacích

Zdánlivě obyčejná

Na první pohled se Xperia 3 jeví jako obyčejný smartphone střední třídy. Jeho rozměry činí 156,2 × 78,7 × 7,6 milimetrů. Tloušťka je velmi příjemná, naopak výška telefonu nenadchne. Za vše mohou tlusté rámečky kolem displeje. Hmotnost je pak již zcela běžných 149,7 gramů.

Displej o velikosti 5,5 palce dostal do vínku IPS technologii a rozlišení 1 280 × 720 pixelů. Pod zadním krytem se nachází baterie s kapacitou 2 500 mAh a výrobce slibuje například možnost až 11hodinového hovoru v sítích GSM.

O výkon telefonu se stará čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon MSM8926 s taktem 1,2 GHz. K ruce mu je 1 GB paměti RAM a grafická akcelerace Adreno 305. Interní úložiště poskytuje 8 GB, respektive reálně by mělo jít o 5,1 GB. Samozřejmostí je slot pro paměťovou kartu. Xperia C3 bude existovat také ve variantě s podporou dvou SIM, přičemž obě budou typu micro SIM.

Prostředí zajistí operační systém Android 4.4 KitKat s nadstavbou od Sony. Z výbavy jistě stojí za vypíchnutí podpora rychlých dat LTE. Pokud vás zajímají konkrétní frekvence, jedná se o 900 / 1 800 / 2 100 MHz.

Fotoaparáty na scénu

V případě Xperie C3 se veškerá pozornost bude soustředit na fotoaparáty, respektive na ten čelní. My však začneme tím zadním. Ten nabízí 8 megapixelů, přisvětlovací LED diodou a automatické ostření. Jinými slovy klasika střední třídy.

Trumfem však má být u Xperie C3 čelní fotoaparát. Ten nabízí 5 megapixelů, na tom by ještě nic tak oslnivého nebylo. Vedle čelní kamerky se však nachází přisvětlovací LED dioda pro kvalitnější snímky za zhoršených světelných podmínek. Jedná se o širokoúhlý fotoaparát, který zvládne i záznam HD videa.

Sony Xperia C

Sony svůj „selfie mobil“ podpořilo i speciálními funkcemi. Fotografie z čelní kamerky může být mimo pomocí klasického stisknutí spouště pořízena i jednoduchým poklepáním na záda telefonu. To je velmi praktické. Další alternativou je váš úsměv, na který telefon zareaguje a pořídí snímek. Mezi aplikacemi by se měla nacházet také PROselfie cam, kde by měly být další možnosti vylepšení snímků apod. Očekávat tak můžete třeba v poslední době oblíbenou retuš nedokonalostí v obličeji a údajně bude možné také ze snímků vymazat nechtěné osoby.

Xperia C je jako dělaná pro „party selfie“

Cena a dostupnost

Sony Xperia C3 a Sony Xperia C3 Dual se začnou v Číně prodávat již během srpna. Dostupnost na evropských trzích není v tuto chvíli známá. Stejně tak Sony neprozradilo startovací cenu.

Technické parametry Sony Xperia C3

Kompletní specifikace
Konstrukce156,2 × 78,7 × 7,6 mm, 149,7 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 224 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8926, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ3 2014,

Zdroje: sonymobile.com

Diskuze ke článku
dan
nema nazov Sony Xperia C3 ?
mental.disease
Blesk nepoužívam ani u zadného foťáku na fone, ani na zrkadlovke. 5MP (i viac) má v predu už kde kto. Sranda keby im to fotilo lepšie ako zadná kamera.

Zvyšné parametre x krát videné a recyklovane (Xperia M2, T2 Ultra, T3)
Chcelo by to poriadny fon tak 4,5-4,9"
lojza
podpora LTE hadam vam tam chybi 800 nebo jste se utli a napsali misto 800 nechtene 900...
Kuba Jílek
Kuba Jílek
Taky si říkám, je to Xperia C3. Model C se už dlouho prodává v asii myslím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze