Sony Xperia 1 byla v Japonsku vylepšena. Nyní vyhoví i profesionálům

20
Sony Xperia 1 byla v Japonsku vylepšena. Nyní vyhoví i profesionálům
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Professional Edition má aplikace pro fotografy
  • Skrze USB-C se lze nově také připojit k LAN
  • Vylepšen byl i samotný displej

Sony na svém domácím japonském trhu vypustilo letošní vlajkovou loď Xperia 1 ve vylepšené verzi s označením Professional Edition. Ta přináší hned několik, na první pohled neviditelných, změn. Zastavit se můžeme například u displeje, který je nadále typu OLED s vysokým rozlišením a poměrem stran 21:9. Nově však má 10bitový signál a také lepší kalibraci založenou na nastavení zobrazení pro monitory řady Master s barevným profilem Illuminant D65.

Sony Xperia 1

V prostředí se objevuje nová aplikace Imaging Edge Mobile, která umožňuje bezdrátově přenášet fotografie a videa z fotoaparátů Sony přímo do mobilního telefonu, zde tedy konkrétně do Xperie 1. Dostalo se rovněž na zajímavý doplněk zvaný Transfer & Tagging, který fotografům umožní do fotografií vkládat různé štítky a hlasové titulky.

U prostředí zůstaneme, neboť domácí obrazovka Androidu 9.0 Pie s nadstavbou od Sony nově podporuje práci v horizontálním režimu. Tato funkce by se výhledově mohla objevit také v běžné globální verzi Xperie 1, a to formou aktualizace. Patrně nejzásadnější novinka se týká konektoru USB-C. Skrze něj se lze s Xperií 1 Professional Edition nově připojit k LAN síti. Postačí jen vhodná redukce.

Nová Sony Xperia 1 Proffesional Edition je v tuto chvíli k dispozici výhradně na japonském trhu v přepočtu za přibližně 35 tisíc korun s daní.

Sony Xperia 1

Rozměry167 × 72 × 8,2 mm, 178 g
DisplejOLED, 6,5" (3 840 × 1 644 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 855, 1×2,88 GHz + 3×2,4 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 64 GB / 128 GB, microSDXC
Akumulátor3 330 mAh
Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Sice zajímavé,ale Nevím,kdo by toto využil a ta cena?Tak to vůbec,aspon za mne.
Rick
Sony.. Prosím vyhodte ty co vám určují ceny jinak tuhle divizi můžete rovnou brzo zavřít...
Mara Studna
Mara Studna
Jakožto fanda Sony považuji tuto cenu za totálně ustřelenou,nesmyslnou!!!!
Soňak
Sony se diví že se málo prodávají spíš vůbec jejich telefony, všechno zazdi cenou ať si vemou příklad od jiných výrobců. Jsem fanoušek xperii, taky jsem je dlouho používal, ale kvůli ceně jsem přešel ke konkurenci

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze