Sony prodalo divizi VAIO japonské investiční skupině

Sony dnes v dopoledních hodinách oznámilo, že prodává jednu ze svých vlajkových divizí – konkrétně divizi VAIO. Nově divizi převezme japonská investiční skupina JIP – Japan Industrial Partners a to za blíže nezveřejněnou částku.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Sony končí s výrobou a prodejem notebooků VAIO – to je pro mnoho fanoušků japonské společnosti velkým zklamáním. Podle vyjádření zástupců společnosti se tak Sony rozhodlo z „různých důvodů“ – jedním z nich je však i velká transformace trhu osobních počítačů.

sony-logo_17236.nphd_

TIP: Samsung Galaxy Tab 3 Lite už je dostupný v ČR

Společnost se taky nyní údajně zaměří především na segment chytrých mobilních telefonů a tabletů, zatímco byznys s PC nechá na ostatních. Dohoda Sony a JIP by se měla dokončit v červenci letošního roku. Japan Industrial Partners je nová investiční skupina, která se zaměří na prodej VAIO notebooků na domácím území, hodlá také přijmout 250 až 300 bývalých zaměstnanců Sony.

Odchod z byznysu s notebooky je velkou ranou i pro Microsoft a jeho nového šéfa Satya Nadelly (více info zde), neboť přichází o skutečně velkého hráče. Co myslíte vy, dělá Sony dobře?

Zdroj: TheVerge, Sony