Sony otevře v Dubaji obchod umístěný pod mořskou hladinou

13

3. prosince se v Dubaji bude otevírat nový značkový obchod Sony. To by nebylo zas až tak zajímavé, tedy až na fakt, že obchod bude umístěn na mořském dně, plné čtyři metry pod hladinou moře. Jak se do něj zákazníci dostanou? I to má Sony promyšlené.

Pokud se rozhodnete zde nakupovat, pak budete muset využít služeb speciálně vyškolených potápěčů, kteří vás doprovodí na místo. Dál už jich nebude potřeba, ve vzduchové kapse bude možné dýchat, tedy i nakupovat zcela stejně jako na povrchu.

Sony Aquatech Concept

Rüediger Odenbach, viceprezident Sony pro Blízký východ a Afriku k tomu dodává: „Tento koncept nabídne našim zákazníkům vzrušující a nezapomenutelná zážitek, který jen zvýrazní dojem z inovací, které smartphony Xperia přinesly na trh“. Zjevně tím myslí odolnost proti vodě, i když musíme potenciální zákazníky varovat, že standardy odolnosti současných smartphonů si rozhodně neporadí se čtyřmi metry slané vody.

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
Jirka.S
Bomba, musí to být super zážitek. Ale nám by tady stačil značkový obchod na povrchu, a ne aby tu sony prodávala elviapro vedle samsungů a čínských "smartphonu"
Velda
Ondřej Pohl: Nevím, jak to máte s fyzikou, nicméně slaná voda zvyšuje povrchové napětí, čili v mořské vodě je šance na průnik vody do zařízení stejný, ale spíše nižší než ve sladké vodě.

IP kódy se vztahují k sladké vodě, jenom protože je referenční. To že, v mýdlové vodě je ta odolnost nižší a v slané vodě vyšší by už člověku mělo dojít.
Jakub Jílek
Jakub Jílek
Problémem ale je že sůl leptá gumu izolace krytek a to je ten problém :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze