Sony Ericsson T715: žiju stylem a praktičností

21

Sony Ericsson dnes představil stylový, elegantní a tenký telefon T715. Novinka je kombinací elegantního designu a standardní výbavy. T715 navazuje na starší model ze stejné "fashion" řady L.

Novinka pracuje na osvědčené platformě A200, ale nebudete zklamáni, dočkali jsme se pár inovací, které vás jistě potěší. Výrobce například avizuje, že zapracoval na vylepšení pohotovostního režimu, který zobrazí nové události v kalendáři.

TIP: technické údaje naleznete na konci článku

Novinka ale není pouze o stylu. Nabídne také paletu standardních funkcí. Zobrazovací schopnosti jsou velmi slušné, přední displej je odolný vůčí škrábancům a jeho úhlopříčka je 2,2 palce spolu s rozlišením QVGA 240 x 320 pixelů. Samozřejmě je použita technologie TFT a umí zobrazit až 262 144 barevných odstínů. Vysouvací konstrukce má velmi sympatické rozměry 91 x 48 x 15 mm a to vše se vejde pod 100 gramů, přesněji 97 gramů. Klávesnice na první pohled vypadá zdařile, odstup mezi jednotlivými klávesami je ideální a velikost tak akorát, uvidíme, co to bude znamenat v praxi.

Pokud rádi pořizujete momentky či fotíte pro radost, u tohoto modelu nepřijdete zkrátka, výrobce vybavil tuto novinku vestavěným 3.2 megapixelovým fotoaparátem, bohužel postrádá automatické zaostřování. Světlost snímků můžete upravit pomocí vestavěné aplikace Photo light. Pro pořizování snímků za šera či tmy je vybaven diodovým bleskem, ke komfortnímu spojení s tiskárnou poslouží PictBridge.

První novinkou je aplikace jménem AccuWeather.comŸ, díky které budete mít přístup k předpovědi počasí na následující tři dny. Další vestavěná JAVA aplikace Vám zajista rovněž udělá radost, pokud se budete potřebovat v nějakém městě či místě zorientovat, máte možnost využít Google Maps. Při volných chvilkách jistě využijete aplikaci určenou k přímému sledování videií z portálu YouTube.

Sony Ericsson T71

Dovolat se po celém světě Vám umožní takřka kompletní podpora kmitočtových pásem a to GSM 850/900/1800/1900 MHz a UMTS/HSDPA na frekvenci 2100 MHz. Poslední pásmo jak jste si všimli, naznačuje, že telefon pracuje i v sítích 3G, tudiž můžete využívat videohovory a připojovat se k internetu velkou rychlostí.

Další inovací, která mě osobně nejvíc udělala radost a za kterou děkuji výrobci je konečně ustoupení od firemních paměťových karet M2 a implementace karet microSD. Výrobce pochopil, že celosvětovým trendem a nejvíce rozšířeným formátem paměťových karet jsou karty MicroSD. Stejný krok jsme viděli již u několika dalších nedávno představených Sony Ericssonů. Doufejme, že v tomto trendu bude výrobce pokračovat.

MULTIMÉDIA

Jak je u Sony Ericssonu obvyklé, multimediální výbava je jako vždycky výborná. Hudební přehrávač nabídne veškerý komfort, počínaje funkcí TrackID, která je určená ke zjišťování názvu písničky přez zdroje na internetu až po možnost zesílení basů ( MegaBass ) nebo stereofonnímu bezdrátovému poslechu hudby přez Bluetooth A2DP profil. Pokud rádi posloucháte rádio nebudete ošizení, výrobce vám nabídne FM rádio s RDS.

Sony Ericsson T715 by se měl dostat na našem trhu do prodeje v měsících říjen až listopad, cena zatím nebyla stanovena. Prozatím jsou přichystány dvě barevné varianty: stříbrná ( Galaxy Silver ) a růžová ( Rouge Pink ). V prodejním balení by kupující měl najít mobilní telefon, návod, stereofonní handsfree a nabíječku.

Technické parametry - Sony Ericsson T715

Rozměry 91,5 x 48 x 14,9 mm
Hmotnost 97 gramů
Konstrukce vysouvací
Sítě GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 MHz, UMTS/HSDPA 2100 MHz
Displej TFT, úhlopříčka 2,2 palce, rozlišení QVGA (240 x 320 px), 262 tisíc barev
Paměť 90 MB + paměťové karty microSD
Otevřený operační systém ne / (vlastní UI Sony Ericsson)
Organizační funkce Budík, kalkulačka, kalendář, letecký mód, poznámky, stopky, časovač
On-line funkce Webový prohlížeč NetFront™ , RSS čtečka Google™ search, Google Maps, YouTube, AccuWeather, e-mailový klient
Multimédia hudební přehrávač (podpora AMR, AMR-WB, MIDI, MXMF, MP3, AAC, MP4/M4A/3GP/3GA(AAC, AAC+, eAAC+, AMR, AMR-WB), FM rádio s RDS, přehrávač videa, Java 2.0, Flash Lite 2.0, internetový prohlížeč, YouTube
Fotoaparát 3,2 Mpx fotoaparát
nahrávání videa
Datové funkce USB, Bluetooth 2.0
GPRS / EDGE, 3G (UMTS, až 384 kb/s), HSDPA
Baterie a výdrž
Doba hovoru: až 10 hodin(GSM)
Pohotovostní režim: až 400 hodin (GSM)
Cena a dostupnost ?
podzim 2009
Diskuze ke článku
jan novák
tohle je ten největší shit co sem kdy četl
Martin
Naprosty souhlas. Chtelo by to psat a myslet u toho, hochu.
Michal Kostka
Michal Kostka
Nacházejí se tam nějaké nepřesnosti ? Každý nějak začíná, pochybuji, že jste při vstupu do nové práce byl nejlepším pracovníkem ze všech :) Formulace se možná někomu nemusí líbit, ale údaje tam jsou správné. A věřte, že jsem četl i horší recenze :)
Martin
Ted jste me pobavil.. :-D Shoda podmetu s prisudkem, slovoslet.. a pry ze je to recenze dokonce? Vy v tom mate clovece solidni neporadek, zkuste nejdriv zacit od sebe :) Docela by me zajimalo, co by na ty vase mezery po zavorkach rekl češtinář, asi byste ho moc nenadchl :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze