Sony chce v Xperiích jako druhé po Googlu nabídnout Android 7.1

3

Japonské Sony přistupuje k aktualizacím svých Xperií velmi zodpovědně a snaží se jich aktualizovat co nejvíce a v co nejkratším časovém intervalu. Vývojářský tým nyní oznámil, že Sony chce být, pokud nebudeme počítat samotný Google, první společností, která nabídne nejnovější verzi softwaru.

Sony Xperia

Nejnovější verzí operačního systému Android je 7.1 Nougat. Tu najdete především v nových Pixelech od Googlu a pomalu se dostává také na starší Nexusy. Na žádném jiném zařízení nenajdete verzi 7.1 Nougat. Vývojářský tým Sony nyní postupně uvolňuje již hotový Android 7.0 Nougat na první modely a dočkala se už Xperia X Performance a Xperia XZ. Nyní však japonská společnost oznámila, že chce být prvním výrobcem, pokud nebudeme brát v potaz Google, který přinese Android 7.1 jako Concept firmware do prvních Xperií.

TIP! Recenze Sony Xperia XZ – Důstojná následovnice řady Z

Jde o poměrně odvážné tvrzení, na jehož potvrzení Sony rozhodně nemá nijak mnoho času. Samsung totiž dle posledních informací plánuje na své vlajkové lodě vydat rovnou Android 7.1 Nougat a jeho vydání se očekává již velmi brzy, neboť různé testy již nějaký ten pátek běží. Je tak možné, že se Sony s konceptem Androidu 7.1 s úpravou pro Xperie a novými funkcemi pochlubí ještě do konce roku 2016.

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
Alesk
Jo,sony,dobre,ale kdy se dockam aktualizace u Htc 530????
mrtva_zizala
no a nez se upravi FW a nacpou nucene upravy operatoru tak hned 2 mesice pryc a z prvniho mista bude prt... a ze si vetsina lidi koupi mobil u operatora, o tom zadna...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze