Snadný přenos historie chatů z WhatsApp? Půjde to snadno skrze QR kód

1
Snadný přenos historie chatů z WhatsApp? Půjde to snadno skrze QR kód
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Samotný přenos mezi dvěma zařízeními bude probíhat skrze Wi-Fi Direct
  • V tuto chvíli je funkce k dispozici v rámci beta verze aplikace
  • Funkční je prozatím vždy mezi zařízeními se stejným systémem

WhatsApp přinese novou a velice praktickou funkci, kterou zjednoduší a zrychlí proces přenosu historie vašich chatů. Vhod přijde všem, kteří například přecházejí na nový telefon a chtějí mít veškeré zprávy ihned při sobě. Nově bude možné chaty mezi dvěma zařízeními snadno přenášet za pomoci QR kódu, přičemž novou funkci, která je v tuto chvíli dostupná pouze v beta verzi aplikace WhatsApp, představil samotný Mark Zuckerberg.


Na původním telefonu se zobrazí QR kód, který pohodlně načtete novým telefonem a následně dojde k propojení obou zařízení skrze Wi-Fi Direct, díky čemuž se chaty velice rychle nakopírují i do nového telefonu. V tuto chvíli je tato funkce dostupná nejen v již zmíněné beta verzi aplikace, ale také pouze mezi identickými systémy. Tedy přenos je možný z Androidu na Android, případně z iOS na iOS.

Novou funkci v případě dostupnosti najdete v nastavení chatů v rámci aplikace WhatsApp. Společnost tvrdí, že se nemusíte obávat o svá data, neboť jsou během přenosu šifrována. Tento druh přenosu skrze QR kód se hodí všem uživatelům, kteří mají objemnější chaty a již se všechny nezálohují do cloudu.

Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
nerozumim... to neni funkcni zalohovani / obnova skrz GDisk ? Chat, ten ma mar mega, daleko vic muzou mit media... Uplne se tesim jak jedno ze zarizeni na tomto "novem" prenosu nejak zkolabuje a nazdar pipi, oprava v nedohlednu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze