Smartphony s Ubuntu si nyní můžeme objednat i do ČR

7

Na trhu existuje jen hrstka telefonů, které využívají operační systém Ubuntu. Doposavad je navíc bylo možné koupit jen na pár trzích, mezi které ten náš samozřejmě nepatřil. To se nyní ale mění.

BQ Aquaris E4.5 Ubuntu Edition

Španělská společnost BQ totiž nově umožňuje nechat si zaslat smartphone s Ubuntu do jakékoli části světa, a nechybí samozřejmě ani Česká republika nebo Slovensko. Společnost přitom nabízí dva modely (Aquaris E4.5 a Aquaris E5 HD), o kterých si můžete více přečíst v našem dřívějším článku.

Ubuntu na Meizu MX4 – první pohled z MWC 2015

Oba telefony jsou v současné době skladem. Aquaris E4.5 vyjde na 169,90 €, což je v přepočtu 4 600 Kč, lépe vybavený model Aquaris E5 HD pak na 199,90 € (v přepočtu 5 400 Kč). Smartphony můžete objednat z tohoto odkazu. Pokud vás systém Ubuntu více zajímá, můžeme doporučit náš článek s videem, kde jej testujeme na speciální edici smartphonu Meizu MX4.

Zdroje: liliputing.com

Diskuze ke článku
Jaroslav Reznik
Jaroslav Reznik
Po cele EU sel objednat uz nejakou dobu, sam jsem si jeden nechal poslat cca mesic zpet (to jeste neslo mimo EU). Jinak kdo chce zkusit, nemusi se bat - jednoduse jde naflashovat na Android :). Celkove uzivatelske rozhrani je rozhodne o nekolik svetelnych let dal nez Android, pro bezne uzivatele, kterym jde o volani, ne o aplikace, celkem slusne pouzitelny. Bohuzel neuveritelne pomaly. Obcas se na nem ani neda psat, kdy reakce klaves jsou i nekolikaskundove...
Nightmare
Dalsi maniak v poradi co hejtuje Android...pri tom mal akurat tak nejaky stary a dosekany Samsung s 1GB alebo dokonca s 512MB RAMkou to sa ani necudujem ze niekto pise ´Android zasekany shit´
zubozrout
Jak už tady zaznělo, v ČR se BQ přístroje s Ubuntu dají koupit od naprostého začátku, od jara ... byly dostupné po celé Evropě. Podobně Meizu, které bylo dočasně dotupné jen v Asii, ale záhy se objevilo v Evropě - a to už je více než měsíc zpět.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze