Samsungy dostanou kromě Orea i inovovanou nadstavbu Experience 9

20
Samsungy dostanou kromě Orea i inovovanou nadstavbu Experience 9
  • Samsung přichystá hned několik novinek pro své telefony v rámci aktualizace Oreo
  • Dojde k vylepšení klávesnice či možnosti si přebarvit pozadí nabídek
  • Zapracováno bude také na režimu DeX pro monitor

Jihokorejskému Samsungu již poměrně dlouho trvá příprava Androidu Oreo pro jeho klíčové modely Galaxy S8 a Galaxy S8+. Čekání se snaží zpříjemnit odtajněním novinek, které připravuje do své nadstavby Experience 9. Zásadním vylepšením projde klávesnice, která dostane čtyři vysoce kontrastní režimy, jež mají za úkol zpřehlednit psaní. Současně na klávesnici přibude ještě jeden řádek nad řadou numerických tlačítek. V něm bude rychlý přístup k vyhledávání emoji, samolepek či animací GIF.

Samsung se rozhodl více dbát na pohodlí svých uživatelů a je si vědom, že bílé pozadí nemusí být k očím nijak zvlášť citlivé a uživatel si bude moci nastavit spoustu různých barev. Například oranžovou nebo modrou.

Samsung Experience 9

Podstatná změna se dotkne také kolébky DeX, která slouží k propojení smartphonu s monitorem. Nově budou podporována i vyšší rozlišení, díky čemuž bude obsah přehlednější a rozhodně se jej na obrazovku vměstná více. Hráče pak potěší i podpora Game Lanucheru skrze DeX, hry si tak bude moci užít i na větší obrazovce.

Zdroj: sammobile.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Refael
Pokud v nastavení barev pozadí bude i černá, pro S-AMOLED to bude nejlepší. Jenom ne bílá a modrá, která umírá nejrychleji u AMOLED.
Samsung
U Sony se to netrha jak u samsungu, dám u s8 vyhledat kalkulačku v menu a celý to spadne! Výbroně samsung jen tak dál!
Mara Studna
Mara Studna
Jo a Oreo přijde až někdy do konce dubna,Ne?At si ho vrazej za klobouk,jsem spokojen s tím,jak telefon běží plynule v současnosti,než dr ho dočkám toho Slavného Orea vod Samsungu,to půjdu dřív do důchodu-haha
Petr
Mám Note 5 a NIKDY mi nelagoval a to ho mám už druhým rokem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze