Samsung Wave 2 a Samsung Wave 2 Pro: druhá vlna inovace

Samsung Wave, jenž pro vás právě testujeme, je první přístroj od Samsungu s operačním systémem Bada. Krátce po něm však výrobce představuje rovnou dva nové přístroje ze stejné stáje - Samsung Wave 2 a Samsung Wave 2 Pro, které rozšíří stojaté vody mainstreamových uživatelů.

TIP: Soutěžte s námi o Samsung Wave a 30 dalších cen

Dvojkou v názvu se však nenechte oklamat, oba telefony nebudou mnohem vybavenější a lepší, než současný model. Oba telefony toho nemají se Samsungem Wave hardwarově moc společného a jediné, čím by se mohl model Pro vychloubat, je vysouvací QWERTY klávesnice.

Displeje obou telefonů s uhlopříčkou 3,2 palce a WQVGA rozlišením nabízejí pouze TFT technologii a jasným obrazem, na který může být Wave se svým SuperAMOLED displejem pyšný, se tedy nepochlubí. I zbytek specifikací je mírně poupraven směrem dolů. Oba přístroje postrádají 3G, naštěstí ale nechybí Bluetooth, GPS a hlavně Wi-Fi, takže nám výrobci nechali alespoň něco. Čip fotoaparátu se o několik tříd pohoršil, i když 3,15 MPx na momentky bohatě postačí. Potěší slot pro paměťovou kartu microSD.

Samozřejmě největším lákadlem obou přístrojů je operační systém Bada, který je sice stále na začátku své cesty, již teď ale nabízí velmi dobré výsledky co se rychlosti a pohodlnosti ovládání týče. Všem uživatelům bude k dispozici služba Social Hub pro sbírku kontaktů a komunikaci, chybět nebude ani podpora sociálních sítí Facebook a Twitter, emailu a komunikátorů IM.

Cena zatím nebyla stanovena, oba přístroje by ale měly být k dispozici v srpnu v oblastech Ruska a Severozápadní Asie. U nás je tedy můžeme očekávat začátkem podzimu.

TIP: Soutěžte s námi o Samsung Wave a 30 dalších cen

Samsung S5250 Wave 2 a Samsung S5330 Wave 2 Pro

Technické parametry

Rozměry 109,5 x 55 x 11,7 mm (109,5 x 55 x 15 mm u verze Pro)
Konstrukce klasická (u verze Pro výsuvná QWERTY)
Barevné provedení černé
Sítě GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
Displej aktivní, kapacitní, typu TFT, rozlišení 240 x 400 pixelů, 256 tisíc barev, úhlopříčka 3,2", akcelerometr, světelný senzor
Paměť 80 MB vnitřní + paměťové karty microSDHC (až 16 GB)
Otevřený operační systém ano / Bada OS + uživatelské prostředí TouchWiz UI 3.0
Organizační funkce Organizér, světový čas, převodník jednotek, prohlížeč dokumentů, diktafon, budík, kalkulačka, kalendář, letadlový mód, poznámky, stopky, časovač, Facebook a Twitter klient, Push mail, Social Hub, IM
Multimédia 64-hlasá polyfonie, hudební přehrávač (podporuje formáty MP3/WAV/eAAC+), přehrávač videa (podporuje formáty MP4/H.263/H.264), Java 2.0, Youtube prohlížeč, FM rádio s funkcí RDS
Fotoaparát 3,15 Mpx (2048 x 1536 px), autofocus
nahrávání videa
GPS navigace vestavěný GPS přijímač, A-GPS
Datové funkce USB 2.0 (microUSB konektor), Bluetooth 2.0 (profil A2DP)
GPRS, EDGE (obojí třída 10), UMTS (až 384 kb/s), Wi-Fi (až 802,11 b/g)
Baterie a výdrž Li-Ion 1200 mAh
Cena a dostupnost léto 2010

Zúčastněte se i naší soutěže o Samsung Wave a další hodnotné ceny.

zdroj: www.gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze