Samsung vyvíjí fotoaparát s bizarním rozlišením. Nejprve se však objeví u Xiaomi

5
Samsung vyvíjí fotoaparát s bizarním rozlišením. Nejprve se však objeví u Xiaomi
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Takřka 1" snímač má rozlišení 150 megapixelů a skládá 9 pixelů do jednoho
  • Fotoaparát se má v průběhu čtvrtého kvartálu letošního roku objevit u telefonů značky Xiaomi

Samsung v únoru letošního roku představil špičkově vybavený Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, který disponuje 108Mpx snímačem. Tím však honba za co největším rozlišením ani zdaleka nekončí. Uživatel Sleepy Kuma na Twitteru prozradil, že jihokorejský výrobce v současnosti pracuje na téměř 1" Nonacell snímači o bizarním rozlišení 150 megapixelů, který bude nasazen do vlajkových lodí v průběhu čtvrtého kvartálu letošního roku.

Podobně jako u Xiaomi Mi Note 10, které rovněž disponuje 108Mpx fotoaparátem, má být i zmíněný 150Mpx snímač nejprve nasazen do zařízení s logem Xiaomi v kombinaci s doposud neoznámeným Snapdragonem 875. Díky Nonacell technologii má skládat až 9 pixelů do jednoho, výsledné rozlišení by tak mělo činit 16,7 megapixelů.

Diskuze ke článku
Marky Mark
A co na ten jednopalec nasrat jen třeba 25 megapixelů?
Nebyla by to lepší varianta, než tahle pixelova megahonba.
Marduck
Palcový snímač v telefonu? Tak jsme se nakonec dočkali...
st
Docela se těším na ty fotky. Pokud to bude stíhat procesor a telefon nebude se zbytečně zpomalovat, tak proč ne. Už dnes za určitých podmínek fotí telefony více než skvěle. Takže drtivá většina uživatelů ani neni schopna zdali fotka vyšla z telefonu či fotoaparátu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze