Samsung se chce v podpoře vyrovnat Applu, poskytne 4 roky velkých aktualizací

6
Samsung se chce v podpoře vyrovnat Applu, poskytne 4 roky velkých aktualizací
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Prodloužení podpory se týká řad Galaxy S22 i S21
  • Stejně tak se z ní mohou těšit smartphony Galaxy Z Fold3 a Galaxy Z Flip3
  • Z dlouhé podpory budou těžit i nové tablety Galaxy Tab S8
  • Dočkat se mají i zařízení Galaxy A

Nová strategie Samsungu navazuje na starší nabídku, podle níž měli majitelé k dispozici tři generace aktualizací. Nabídka platí pro chytré telefony z řad Galaxy S, Z a A, případně pro tablety. Samsung navíc do budoucna plánuje, že tuto nabídku rozšíří i na další produktové řady v rámci ekosystému Galaxy, a hodlá rovněž se svými partnery spolupracovat na tom, aby byly budoucí verze operačního systému Android k dispozici prostřednictvím uživatelského rozhraní Samsung One UI. Kromě toho firma zajišťuje i čtyři roky aktualizací pro systémy One UI Watch a Wear OS Powered by Samsung, což jistě ocení majitelé chytrých hodinek Galaxy Watch.

Kromě prodloužené nabídky aktualizací operačního systému a uživatelského rozhraní nabízí Samsung i bezpečnostní aktualizace po dobu pěti let – tato novinka opět platí u vybraných zařízení Galaxy. Aktualizace špičkové bezpečnostní platformy Samsung Knox poskytují zařízením Galaxy spolehlivou a dlouhodobou ochranu před jakýmikoli hrozbami. Uživatelé služby Samsung Galaxy Enterprise Edition navíc získají roční licenci na sadu řešení Samsung Knox Suite, která mimo jiné dokáže připojit zařízení na centrální řídící pult, přes který lze řídit a sledovat bezpečnostní aktualizace a mnoho dalších funkcí.

Čtyři generace budoucích aktualizací uživatelského rozhraní One UI a pět let bezpečnostních aktualizací jsou k dispozici u následujících zařízení:

Čtyřletá aktualizace uživatelského rozhraní One UI Watch a operačního systému Wear OS Powered by Samsung je k dispozici u následujících zařízení:

Ze všech sil se snažíme, aby si uživatelé modelů Galaxy mohli svých mobilních zážitků užívat co nejdéle. Mnozí z nich si své přístroje nechávají delší dobu – někteří si oblíbili konkrétní model, jiní chtějí přispět k udržitelnějšímu světu,“ vysvětluje TM Roh, prezident a ředitel divize mobilních komunikací Samsung Electronics. „Dnes děláme v tomto úsilí další krok a nabízíme až čtyři generace aktualizací uživatelského rozhraní One UI.

Firmě Samsung podle jejího vyjádření velmi záleží na tom, aby si zákazníci mohli své oblíbené přístroje užít, dokud jejich hardwarové specifikace aktualizacím vyhovují a aktualizace softwaru tedy mobilní zážitky vylepšuje. U přístrojů řady Galaxy, které tuto podmínku nesplňují a čtyři generace by na ně byly příliš, nadále platí původní nabídka tří aktualizací uživatelského rozhraní One UI do budoucna.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Kupovat teď jinou vlajku s androidem než Samsung nedává smysl.
Pc Wifi
Pc Wifi
super.. A52 teda nic. Sry ale pro bezneho uzivatele co kupuje modely do 10tis. se tim ale lautr nic nemeni. Je to spise solidni voyeb. Treba nekdy zabrousim i k Pixelum, ale az zmeni se chovani... vse bez HW/SW chyb po vydani, vsude na svete uz po vybaleni funkcni u kazdeho operatora 5G, VoLTE,VoWifi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze