Samsung Jet: dotyková placka, co má štávu

Při včerejším představování jsme se dočkali opravdových lahůdek. Samsung S8000 Jet doplňuje rozsáhlou dotykovou řadu výrobce. Z výbavy můžeme uvést třeba výkonný procesor, AMOLED dotykový displej nebo 5 Mpx fotoaparát.

Samsung Jet byl včera sice oficiálně představen, pro nás však není žádnou novinkou, jelikož Samsung si své telefony neuhlídal a tentokrát fotografie i informace unikly ven dlouho před představením. Model Jet poznáte snadno podle šestistranné ovládací klávesy.

Samsung Omnia Lite B7300

Samsung opravdu nelení a těží z módy dotykových telefonů, jak se jen dá. Rozsáhlou řadu nyní doplnil o další telefon. Stojí před námi telefon s nekompromisní výbavou, skvělými rozměry 109 x 54 x 12 mm a nízkou hmotností 94 gramů. Přední stranu tradičně okupuje velký 3.1 palcový dotykový displej s rozlišením WVGA (800 x 480 px) a zobrazením až 16 milionů barev, disponující technologií AMOLED. Na designu takových telefonů nalze vytvořit nic moc nového a novinka se o to ani nesnaží. Drží se v tradičních samsungovských kolejích a navrch přidává jen onu netradiční ovládací klávesu.


Samsung Jet na oficiálních fotografiích

Svižný chod celého telefonu zajišťuje 800 Mhz procesor. Telefon poběží na inovovaném uživatelském prostředí TouchWiz 2.0, které zajišťuje pohodlné ovládání všech funkcí přes displej. Otevřený operační systém zde bohužel nehledejte.

V telefonu se samozřejmě setkáme s kvalitním internetovým prohlížečem, multitaskingem nebo funkcí Microsoft Exchange ActiveSync.

Fotoaparát se honosí rozlišením 5 Mpx, je doplňen LED diodami a má funkci automatické detekce obličeje. Nesmí chybět ani vestavěná GPS navigace nebo bezdrátová technologie Wi-Fi. Baterie dostala kapacitu 1100 mAh a vestavěná paměť čítá rovné 2 GB. Nezapomnělo se ani na úplnou datovou výbavu a jistě potěší i FM rádio. Pro vyznavače hudby je připraven i 3.5 mm Jack.

Technické parametry - Samsung S8000 Jet

Rozměry 109 x 54 x 12 mm
Hmotnost 94 gramů
Konstrukce klasická
Sítě GSM 850/900/1800/1900MHz, UMTS 900/2100MHz GPRS/EDGE/WCDMA/HSDPA/WiFi
Displej AMOLED, rozlišení WVGA (800 x 480 px), 16 milionů barev, úhlopříčka 3.1"
Paměť 2 GB + paměťové karty microSD
Otevřený operační systém Ne / (uzavřený operační systém s dotykovou nadstavbou TouchWiz 2.0)
Organizační funkce Budík, kalkulačka, kalendář, poznámky, stopky, časovač
Multimédia hudební přehrávač (podpora AMR, AMR-WB, MIDI, MXMF, MP3, AAC, MP4/M4A/3GP/3GA(AAC, AAC+, eAAC+, AMR, AMR-WB), přehrávač videa, Java 2.0, Flash Lite 2.0, internetový prohlížeč Dolfin Web browser
Fotoaparát 5 Mpx fotoaparát
2x LED dioda, automatické zaostřování, geo-tagging, detekce obličeje
Datové funkce USB (microUSB), Bluetooth 2.1
GPRS / EDGE (multislot třída 32), 3G, HSUPA, Wi-Fi, GPS
Baterie a výdrž
Doba hovoru: až 8.2 hodiny (GSM)
Pohotovostní režim: až 17.5 dne (GSM)
Cena a dostupnost asi 11 000 Kč, dostupný v červenci 2009
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze