Samsung Galaxy Tab S6 je špičkovým tabletem s dotykovým S Pen

15
Samsung Galaxy Tab S6 je špičkovým tabletem s dotykovým S Pen
Fotografie: Samsung
  • Novinka se pyšní 10,5palcovým Super AMOLED displejem
  • V jejich útrobách tepe procesor Snapdragon 855 a 6GB operační paměť
  • Dostalo se na duální fotoaparát, poprvé u tabletu
  • Nabídne také dotykové pero S Pen

Čekali jste na skutečně perfektně vybavený tablet s Androidem? Vaše přání byla vyslyšena právě dnes, kdy Samsung představil Galaxy Tab S6. Novinka se pyšní kombinací moderních funkcí a také několika prvenstvími v rámci segmentu tabletů. Na první pohled vypadá vcelku tradičně. Zaujme však velmi malou tloušťkou pouhých 5,7 milimetrů a rovněž nízkou hmotností jen 420 gramů.

To je v kontrastu s 10,5palcovým Super AMOLED displejem s jemným rozlišením 2 560 × 1 600 pixelů opravdu vynikající. Přímo do displeje výrobce zakomponoval čtečku otisků prstů. Jedná se však o optickou verzi, nikoliv ultrazvukovou, která je vyhrazena prozatím pouze řadě Galaxy S.

Hardware je připraven ukojit požadavky těch nejnáročnějších. Důkazem budiž nasazení 7nm procesoru Snapdragon 855, který je doplněn 6GB operační pamětí. Pro vaše data je připravena 128GB interní paměť, kterou lze samozřejmě rozšířit paměťovou kartou, a to až o velikosti 1 TB. O úložný prostor tak rozhodně nebudete mít nouzi.

Samsung Galaxy Tab S6

Další prvenství si Samsung Galaxy Tab S6 připisuje za nasazení duálního fotoaparátu, který jsme doposud na těle tabletu neviděli. Duální snímač je dle očekávání na zadní straně. Hlavní fotoaparát je klasický 13megapixelový, sekundární 5megapixelová kamerka je ultraširokoúhlá se záběrem až 123°. Pomocí tabletu natočíte videa ve 4K se 30 snímky za vteřinu. Čelní kamerka dostala do vínku 8 megapixelů. Přehrávání nejen vámi natočených videí bude jistě zážitkem. K velkému displeji se totiž skvěle hodí hned čtveřice hlasitých reproduktorů.

Samsung Galaxy Tab S6

Důležitou součástí nového tabletu bude dotykové pero S-Pen se všemi moderními funkcemi. Díky vestavěné funkci dálkového ovládání BLE včetně používání gest pod názvem S Pen Air vám pero S Pen umožňuje intuitivně pořizovat selfie a videa nebo ovládat vytvořený multimediální obsah, i když nemáte tablet zrovna v rukou. Pero S Pen je navíc vybaveno funkcí bezdrátového nabíjení, která po pouhých deseti minutách nabije baterii až na 11 hodin provozu.

Galaxy Tab S6 má také novou a vylepšenou verzi rozhraní Samsung DeX, které vám umožní bezproblémový přechod na prostředí podobné stolnímu počítači, takže můžete snadno dělat více věcí najednou a optimalizovat zobrazení. Díky přidání funkční klávesy DeX do nové samostatné klávesnice v ochranném krytu tabletu Galaxy Tab S6 můžete DeX klepnutím na tuto klávesu spustit a zavřít. Klávesnice byla pro lepší funkčnost vyladěna, a to včetně držáku pera S Pen, nastavitelného stojánku, touchpadu a nových funkčních kláves.

Novinka bude samozřejmě vybavena veškerou konektivitou. Nebude chybět Wi-Fi, v dražší verzi také slot pro nano SIM kartu a tedy podpora LTE, GPS, Beidou, GLONASS, Galileo a Bluetooth 5.0. Tablet má baterii s kapacitou 7 040 mAh.

Nový Samsung Galaxy Tab S6 bude nabízen v modré a šedé variantě. Pakliže budete chtít LTE, připravte si 19 999 Kč, za Wi-Fi verzi si Samsung účtuje 17 999 Kč. Prodej bude zahájen v případě českého trhu 23. srpna. Počínaje dnešním dnem si však novinku můžete předobjednat a zdarma získat ochranné pouzdro v hodnotě 1 699 Kč. Tato akce platí do 22. srpna, případně do vyprodání zásob.

Technické parametry Samsung Galaxy Tab S6 LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce244,5 × 159,5 × 5,7 mm, 420 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 10,5" (2 560 × 1 600 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855, CPU: 1×2,8 GHz + 3×2,4 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor7 040 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostsrpen 2019, 19 999 Kč
Diskuze ke článku
Martin
Niečo ako 120Hz displej nič ? Dosť podstatná vec, pokiaľ ide o s-pen. Odozva je uplne iná ako na 60 Hz displeji.
Uživatel
Dobrý den,
chci se zeptat, jakou obnovovací frekvencí bude tablet disponovat. Jestli základních 60Hz nebo 120Hz, jako tomu je u Ipadů Pro od Applu, předem děkuji za odpověď
G.
Keby tam bol Intel procesor a Windows, tak super, ale na Androide si neviem predstaviť, kto za to tých 20K dá. Za takú cenu by to mal byť pracovný nástroj a ten so sebou nesie potrebu, aby si na seba zarobil. Ale Android nemá v podstate žiadne profesionálne aplikácie a trh s Android tabletmi je skoro mŕtvy, ťahá ho asi len Samsung, takže žiadne špeciálne apky neprídu ani v budúcnosti. Narozdiel od Windows platformy a iPadOS, kde pribúdajú nové programy stále, je to asi dosť zlá investácia. Takže akú má vlastne cieľovú skupinu toto zariadenie? Za stroj na poznámky dá 20K málokto...
pet


dockame se konecne verze s windows?? android je na tablet uplne na nic..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze