Samsung Galaxy S10 5G míří na evropské trhy. Česku se zatím vyhne

6
Samsung Galaxy S10 5G míří na evropské trhy. Česku se zatím vyhne
  • Největší novinka řady Galaxy S10 se chlubí 6,7palcovým displejem
  • Nabízí také jako první Samsung podporu sítí 5G
  • Výrobce oznámil dostupnost na vybraných evropských trzích
  • Čeští zákazníci mají však prozatím smůlu

„Samsung má na svém kontě celou řadu revolučních prvenství v oboru a s hrdostí oznamujeme, že díky spolupráci s některými z našich nejosvědčenějších partnerů z řad mobilních operátorů uvedeme letos v létě na trh telefon Galaxy S10 5G,“ uvedl DJ Koh, prezident a generální ředitel divize IT & Mobile Communications společnosti Samsung Electronics. „Společnost Samsung již více než deset let stojí v čele zásadního pokroku v oblasti globální konektivity a zúročuje přitom své vizionářské inovace i bezkonkurenční odborné zkušenosti v oblasti hardwaru a služeb. Tato nová partnerství s mobilními operátory jsou výrazem našeho hlubokého odhodlání pokračovat v otevřené spolupráci, abychom mohli i nadále poskytovat smysluplné inovace a jedinečnou konektivitu, která zásadně změní způsob, jakým pracujeme, komunikujeme a konzumujeme obsah.

Samsung Galaxy S10 5G

Již nyní se mohou na Samsung Galaxy S10 5G těšit zákazníci v Německu, Francii, Itálii, Španělsku a Velké Británii. Jde tedy o významné evropské trhy, na kterých bude již v letošním roce spuštěna síť 5G. Samsung prozradil také, s jakými operátory navázal v této souvislosti spolupráci. Půjde o Deutsche Telekom, EE, Orange, Sunrise, Swisscom, TIM, Telefonica a Vodafone.

„Deutsche Telekom si velmi cení partnerské spolupráce se společností Samsung, díky níž můžeme uživatelům nabídnout špičkovou zkušenost se sítěmi 5G,“ uvedl Tim Hoettges, generální ředitel společnosti Deutsche Telekom AG

„Máme v úmyslu být průkopníkem rozvoje sítí 5G v Evropě a se společností Samsung spolupracujeme na urychleném spuštění služeb 5G, které budou dostupné na chytrých telefonech Samsung,“ řekl Luigi Gubitosi, výkonný a generální ředitel společnosti Telecom Italia. „Stanovili jsme si náročný harmonogram a uděláme vše pro to, abychom dosáhli našeho cíle sehrát při zavádění sítí 5G v Itálii vedoucí úlohu.

„Vítáme dostupnost jejich prvního zařízení podporujícího sítě 5G, které je připraveno pro evropské sítě 5G,“ uvedl Nick Read, generální ředitel Vodafone Group. „Společnost Vodafone je nesmírně potěšena, že bude opět spolupracovat se společností Samsung a že tentokrát budeme stát u zrodu éry 5G. Společně se zaměříme na to, abychom zákazníkům během roku poskytli výhody vyšších rychlostí a skvělých služeb, které umožní sítě 5G společnosti Vodafone.

Samsung Galaxy S10 5G

Nový Samsung Galaxy S10 5G bude jistě lákat i spoustu českých zákazníků, kteří hledají špičkový telefon s co největším displejem. Bohužel prozatím nebylo rozhodnuto, zda se s touto novinkou na pultech českých obchodů setkáme.

Technické parametry Samsung Galaxy S10 5G

Kompletní specifikace
Konstrukce162,6 × 77,1 × 7,9 mm, 198 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 6,7" (3 040 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855, , GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: 2 000 / 300 Mb/s, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
F
Prosímvás...nikde jsem se to nedočet a z fotek to není až tak patrné... ten blok foťáků na těch S10kách je vystouplý z povrchu telefonu nebo ne?
Martin
Tak že by LG vyfouklo jako první v EU i v ČR LG V50??
αΩ
5G je super pro marketing a operátory ve vytížených zejména městských lokalitách, ale nejen pro BFU to v podstatě znamená jen jinou ikonu na displeji. A samo to, že si kvůli tomu musí koupit nový mobil ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze