Galaxy A6s je prvním telefonem, který pro Samsung vyrábí někdo jiný

3
Galaxy A6s je prvním telefonem, který pro Samsung vyrábí někdo jiný
  • Samsung představil svůj nový smartphone Galaxy A6s s 6palcovým displejem
  • Jde o první model, který si Samsung nevyrábí sám
  • Ve výbavě se objevuje procesor Snapdragon 660 nebo duální fotoaparát

Samsung dnes odhalil svůj nový smartphone Galaxy A6s. Čím je zajímavý? Jedná se o vůbec první smartphone jihokorejského výrobce, který si Samsung nevyrábí sám. Výrobu Samsung zadal společnosti Wintech. Výbavou se jedná o klasický telefon střední třídy. Disponuje například 6palcovým Full HD+ displejem. Zajímavé jsou například barevné kombinace. Kromě konzervativní černé dojde na červenou, světle modrou a fialovo-růžovou.

Samsung Galaxy A6s

O pohon zařízení se stará solidní procesor Snapdragon 660 a 6GB operační paměť, zatímco pro uživatelská data je připravena 64/128GB interní paměť. Prostředí zajišťuje operační systém Android 8.1 Oreo, který lze zabezpečit čtečkou otisků prstů. Její umístění se zdá být velmi nevhodné. Nachází se v horní části zadní strany.

Zmínka již také padle o duálním fotoaparátu. Ten má 12megapixelové rozlišení a pomocnou 2megapixelovou kamerku pro práci s hloubkou ostrosti. Čelní strana dává prostor 12megapixelovému fotoaparátu pro tvorbu selfies. Pro Samsung je vcelku překvapením, že se v modelu Galaxy A6s nachází USB-C konektor. Nechybí ani klasický 3,5mm jack. Poslední informace zmiňuje baterii s kapacitou 3 300 mAh.

Samsung Galaxy A6s

Nový Samsung Galaxy A6s se nejprve dostane na čínský trh. V jeho případě je startovací cena stanovena na velmi příjemných 260 dolarů, což je v přepočtu necelých 7 tisíc korun s daní.

Technické parametry Samsung Galaxy A6s

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 6" (2 220 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 660, CPU: 4×2,2 GHz + 4×1,84 GHz, GPU: Adreno 512
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 128 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor3 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Milan
A kdo ho teda vyrábí?
Eedx
Mobil nanic. Tenhle rok se Samsung moc nepredvedl. Povedly se mu jenom S9/9+ a Note9. Jinak všechny ostatní telefony co představil, stoji za ho.no. Klasicky Samsung, místo mala dobrých mobilu představí tunu horších. A zadne inovace. Například A7 ma proti loňské A5 staré MicroUSB a to stoji 9000.... Ale hlavně ze ma tři fotoaparáty, které by tam vůbec nemusely byt.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze