Pouzdra a peněženky od Danny P.
recenze

Pouzdra a peněženky od Danny P.

Na vlně elegance
17

Příslušenství pro Apple, potažmo iPhony je nesčetně mnoho. Proto se v redakci snažíme vybírat ty produkty, které jsou něčím zajímavé a jedinečné. V dnešní recenzi si představíme peněženku a pouzdro v jednom pro iPhone 6s. Díky prvotřídní italské kůži a ruční výrobě jde o prémiový produkt, který slaví úspěchy až ve Spojených státech.

Danny P. peněženka

Osobně patřím k těm lidem, co svůj telefon nosí tak, jak vyjel z výrobní linky. Tedy žádná laciná plastová ani silikonová pouzdra, která telefon akorát hyzdí. Přesto jsem několik obalů na telefonu vystřídal, hlavně těch originálních přímo od Applu. Obava před pádem či odřením hran telefonu byla silnější, než zachování jedinečného designu telefonu. Nikdy jsem však z obalu na telefonu nebyl odvázán a bral jsem ho jako nutné zlo. Ale ať už jdete kamkoliv, berete si s sebou mobil a většinou i peněženku. Skloubit tyto dvě věci do jedné tak, abyste je neustále měli při sobě jako nerozlučnou dvojici, se pokusila česká firma Danny P., která vyrábí kožené produkty a pouzdra pro výrobky Applu.

Danny P. peněženka

Danny P. se primárně zaměřuje na pouzdra pro iPhony 6 a 6s a větší 6 a 6s Plus. Jelikož vlastním Phone 6s, sáhl jsem po menším pouzdře, nicméně odlišují se od sebe jen v drobných detailech. Po vytažení pouzdra z krabičky na vás dýchne vůně pravé kůže. Danny P. všechny své produkty šije v České republice z prvotřídní italské kůže. Na preciznost zpracování ještě přijde řeč, ale první dojem je vždy nejdůležitější a v tom tato peněženka s pouzdrem na telefon v jednom určitě nezklame. Když pouzdro rozevřeme, tak z jedné strany najdeme kapsu, kam vložíte iPhone, a na té druhé pět přihrádek na platební či jiné karty.

Danny P. peněženka

Přihrádky jsou natolik hluboké, aby schovaly téměř celou kartu a přesto jí bylo lehké opětovně vytáhnout. Pod těmito přihrádkami je jedna větší kapsa, ke které přistupujete z pravé části peněženky. Ta se mi nejvíce osvědčila pro větší doklady, jako je technický průkaz nebo jiné dokumenty. Z vrchní strany pak po celé šíři naleznete kapsu na bankovky. Na prostor na mince se už nedostalo a ani se není čemu divit – těžko byste pak peněženku zavírali.

Danny P. peněženka

Kapsa na iPhone je navržena tak, aby schovala a chránila celý telefon. Pro snadnější manipulaci je vrchní část kůže vykrojená, aby usnadňovala zasunutí a vysunutí telefonu. To se jevilo v prvních dnech jako největší překážkou, nicméně kůže je velmi poddajná a časem se kapsa přizpůsobila přesným rozměrům telefonu, a tak jeho vytažení nečiní žádný problém. Přesto se nemusíte bát, že by vám iPhone z pouzdra samovolně vypadl. Na pouzdru velmi oceňuji, že když v něm iPhone máte zasunutý, a to tak, jak výrobce plánuje, máte přístup ke všem konektorům včetně čtečky Touch ID.

Danny P. peněženka

To je mimochodem důležitý prvek, který našinec zatím nevyužije, ale ve Spojených státech je Touch ID spjato s Apple Pay, tedy bezkontaktním placením pomocí telefonu s NFC. Stačí vám tedy přijít k pokladně, přiblížit telefon k terminálu a čtečkou otisků prstů potvrdit platbu skrze Apple Pay. Vše se obejde bez vyndavání telefonu z pouzdra. Doufejme, že se brzy dočkáme Apple Pay i v České republice.

Jak jsem na začátku zmiňoval, že nejsem vyznavačem všemožných pouzder a krytů na telefonech, tak peněženka od Danny P. se mi již po pár dnech natolik zalíbila, že si iPhone bez ní už nedovedu představit. Je to dáno asi i tím, že díky Apple Watch nemusím telefon neustále kontrolovat, zda mě neminula důležitá zpráva či hovor. Může mi ležet v pouzdře, když pracuji, a přesto mi nevadí, že nevidím na displej. Od toho mám chytré hodinky, které mi vše důležité přenesou přímo na zápěstí. Z tohoto pohledu je to čistě individuální záležitost, zda vám vyhovuje mít iPhone sice pod ochranou, ale zároveň bez možnosti pohledu na displej.

Danny P. peněženka

Zpracování peněženky je na špičkové úrovni a je ihned poznat ruční práce, kdy prošívání, které lemuje celé pouzdro, je velmi pečlivé a osobně jsem nikde nezaznamenal sebemenší chybu. Kvalita kůže je nezpochybnitelná, milovníci kožených produktů si přijdou na své a peněženka může být jejich dalším módním doplňkem. Přestože se jedná o dva produkty v jednom, velikost peněženky (konkrétně pak 146 × 94 × 14 mm) není nijak dramaticky rozdílná, než je rozměr samotného telefonu. Výrobce pouzdro nabízí ve třech barevných variantách: klasicky černé, tmavě hnědé a poněkud netradiční kombinaci hnědé s modrou kůží.

Danny P. peněženka

V Danny P. nechtěli dělat kompromisy, a tak vyrobili plnohodnotnou peněženku a až poté k ní přidali pouzdro na iPhone. Výsledkem je precizně vyhlížejí produkt, který snoubí eleganci, funkčnost a zároveň jednoduchost. To vše za cenu 2 490 korun za variantu jak pro iPhone 6/6s, tak i Phone 6/6s Plus. O kvalitě nakonec svědčí už jen to, že od loňského roku je největším odběratelem sám Apple, který peněženky pro iPhony od Danny P. prodává ve svém Apple Online Storu.

Klady
  • plnohodnotná peněženka
  • prémiová kůže
  • precizní zpracování
Zápory
  • vyšší cena
Diskuze ke článku
Petr
Pardon si nemůžu pomocí ale svojí 6s Plus do tohodle.... No nedovedu si to představit tahat sebou v podstatě plesové psaníčko - je to strašně velký samotná peněženka zabere víc jak 2 iPhony - pokud by udělali jen zašoupávací pouzdro s kapsičkama na 2-3 karty - karta a nějaké peníze tak ok ale takhle sebou člověk táhne cihlu co do kapsy nedá.
Daniel
Přijdeš o peněženku, tak jsou prachy, doklady, karty v prd.li, tak proč ne i rovnou telefon.
Lukáš
Mužu se zeptat co je to za kartu Mobilenet.cz? :D
R1S0
"V Danny P. nechtěli dělat kompromisy, a tak vyrobili plnohodnotnou peněženku a až poté k ní přidali pouzdro na iPhone."

a preto budete mince nosit len tak vo vrecku.... pritom kapsa na mince mohla byt kludne zo zadnej strany na celu sirku/vysku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze