Huawei nova 8 SE s OLED displejem a 66W nabíjením se představí pozítří

aktualizováno
Huawei nova 8 SE s OLED displejem a 66W nabíjením se představí pozítří
Fotografie: huawei.com
  • Chystaná novinka má být velice tenká
  • OLED panel nabídne 6,53" úhlopříčku
  • Očekává se nasazení procesorů Dimensity od MediaTeku

Aktualizováno 3. 11. 2020

Huawei na weibo.com odhaluje informace o chystané novince nova 8 SE. Dozvěděli jsme se, že oficiální představení proběhne již 5. listopadu, tedy pozítří. Výrobce také obrázkem prozradil, že na zadní straně bude čtvercový modul se čtyřmi fotoaparáty. Potvrzen je též 6,53palcový OLED displej, 64megapixelový hlavní fotoaparát a podpora 66W nabíjení, díky čemuž bude nova 8 SE patřit mezi nejrychleji se dobíjejíc telefony ve střední třídě.

Huawei nova 8 SE

Původní informace z 26. 10. 2020

Poměrně nedávno jsme vás informovali o Huawei nova 7 SE 5G Youth, avšak na weibo.com se již pomalu hovoří o jeho nástupci, který by se měl jmenovat Huawei nova 8 SE. Dle v současnosti dostupných informací by se budoucí uživatelé mohli dočkat 6,53" OLED displeje. Překvapením bude rovněž tělo tenké jen 7,46 milimetrů a vážící 178 gramů.

Pod kapotou se má objevit procesor Dimenosty 720E a také Dimensity 800. Zřejmě se totiž dočkáme dvou variant novy 8 SE. Na zádech telefonu bude modul se čtyřmi fotoaparáty, avšak žádné zázraky nečekejte. Dle všeho bude hlavní 48megapixelový fotoaparát doprovázen 8megapixelovým ultraširokoúhlým objektivem, 2megapixelovým makro snímačem a 2megapixelovou kamerkou pro portrétní fotografie. Na čelní straně najdeme 16megapixelovou selfie kamerku.

Jedním z trumfů novinky by mělo být skutečně velmi rychlé nabíjení. Zmíněn je výkon 66 W, který teprve nedávno nabídla vlajková loď Mate 40 Pro. Díky takto výkonné nabíječce je nasnadě, že celá baterie Huawei nova 8 SE bude nabita za zhruba půl hodinky. V tuto chvíli není více informací známo, stejně tak nevíme, kdy bude telefon představen.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze