První dojmy z nekompromisního Samsungu Galaxy Tab S3 (video)

2

Na tiskové konferenci Samsungu na MWC 2017 letos nebyl představen nástupce Galaxy S7, a tak na sebe strhl největší pozornost tablet Tab S3. Samsung to s tímto zařízením myslí skutečně vážně, což ukazuje nekompromisní hardware, softwarové vylepšení a podpora S Pen, které se bude navíc dodávat i v balení. Podívejte se na naše první dojmy přímo z Barcelony.

Samsung Galaxy Tab S3 – MWC 2017

Galaxy Tab S3 je skutečně prémiové zařízení, a to hned na první pohled. Snad nikomu neujde tloušťka pouhých 6 milimetrů, která doslova praští do očí. Samsung dokázal udělat skutečnou žiletku a přitom to není nikde znát. Použity byly kvalitní materiály a uvnitř se nachází nekompromisní hardware.

Celkové nadšení neupadá ani po bližším ohledání a uchopení. Galaxy Tab S3 má příjemně zaoblené boky a dobře se drží. V tomto ohledu si ale nelze odpustit drobnou kritiku zadní části tabletu. Ta je totiž pokryta sklem, vypadá to nejdříve hezky, ale velmi rychle se sklo zamastí potem, ulpívají na něm otisky prstů a především může tablet snadno vyklouznout. V každém případě to ale vypadá dobře a pokud nemáte mokré nebo zpocené ruce, tak s tím nebudete mít problém.

TIP: Samsung Galaxy Tab S3: když chcete pořádný tablet s Androidem

Do rukou se vám na hranách opírají kovové rámečky. Právě díky nim je držení příjemné, nikde nic neřeže. Na stranách si lze všimnou pinového konektoru, jenž slouží pro připojení a napájení klávesnice. Osobně to velmi oceňuji, protože na Bluetooth se občas nelze plně spolehnout a přímé spojení je v tomto ohledu zárukou stoprocentního spojení.

Samsung Galaxy Tab S3

Na Galaxy Tab S3 jednoznačně zaujme zvuk. Samsung se rozhodl hned pro čtveřici reproduktorů. Ty reagují na polohu tabletu a upravují zvukový výstup. I na veletrhu byla možnost najít tišší místnost a zvuk si poslechnout. Na základě této zkušenosti můžeme říci, že se to Samsungu skutečně povedlo, zvuk je hlasitý, má i basovou složku a především je prostorový. Za zvuk Samsung rozhodně chválíme.

Líbí se nám také fakt, že S Pen bude již součástí balení a zákazníci za něj nemusejí připlácet. I S Pen jsme krátce vyzkoušeli, ale jak již víme, funguje bezproblémově a přináší tabletu další přidanou hodnotu.

Samsung Galaxy Tab S3

Samsung Galaxy Tab S3 je skutečně velmi pěkné zařízení, které nechce dělat kompromisy a jen těžko bude hledat soupeře. Zda Samsung v uspěje v porovnání s tablety od Apple by mohla rozhodnout cena, ta ovšem zatím není známá, stejně tak i dostupnost. Na tyto parametry si bohužel musíme počkat.

Technické parametry Samsung Galaxy Tab S3

Kompletní specifikace
Konstrukce237,3 × 169 × 6 mm, 429 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 9,7" (2 048 × 1 536 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 820 MSM8996, CPU: 2×2,15 GHz + 2×1,6 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 100 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor6 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:38 hodin
DostupnostQ2 2017, 21 000 Kč
Diskuze ke článku
Tommy
Nekompromisni? Vzdyt skoro dva roky stary tablet Sony Z4 ma totozne parametry az na procesor a jeste je vodotesny. Tohle je spis ostuda v dnesni dobe cpat do tabletu 32 GB uloziste...
Michal
Přesně ty parametry jsou zastaralé. Až letos Apple inovuje iPad tak Samsung nemá co do výkonu šanci - on jí nemá ani už teď jelikož a9x z loňských iPad Pro je výkonem na úrovni i5, nová A10X se dle testů vyrovnává notebookové i7 - Snapdragon 820 je úplně mimo.
Ta kopírka 4 repráků a ještě změnu zvuku při otočení to už je vrchol to si Samsung nedokáže vymyslet něco svého?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze