Překvapení. Motorola Edge s OLED displejem získává Android 11

6
Překvapení. Motorola Edge s OLED displejem získává Android 11
Fotografie: Motorola
  • Motorola vypustila aktualizaci pro loňský model Edge
  • Došlo k tomu dokonce dříve než v případě vlajkového modelu Edge+

Od představení Motoroly Edge uběhl již téměř rok. Díky obrovským slevám se však z telefonu stává velmi zajímavá možnost ve střední třídě. Aktuálně totiž jeho cena klesla pod hranici 10 tisíc korun. Přesto získáte telefon s kvalitním OLED panelem pyšnícím se 90Hz obnovovací frekvencí. Navrch je přítomen Snapdragon 765G. Telefon nepostrádá ani slušný fotoaparát či teleobjektiv. Jedná se tako velmi zajímavý mobil ve střední třídě.

Motorola Edge

Od počátku byl vybaven Androidem 10 a jak je známo, Motorola sází na takřka čistou podobu bez nadstavby a doplňkových aplikací. Aktualizace nejsou silnou stránkou výrobce, což dokazuje například průtahy s vydáváním Androidu 11. Nemá jej dokonce ani vlajkový model Edge+. Trošku překvapivě proto působí, že aktualizace zamířila na levnější Motorolu Edge, o čemž nás informoval čtenář Ondřej Hořínek. Aktualizace dorazila na kousek zakoupený v obchodní síti Alza.cz a kromě nejnovějšího Androidu 11 přináší též únorové bezpečnostní záplaty.

Motorola Edge

Rozměry161,6 × 71,1 × 9,3 mm, 188 g
DisplejOLED, 6,7" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 765G, 1×2 GHz + 1×2,2 GHz + 6×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, microSD
Akumulátor4 500 mAh
Diskuze ke článku
Owl 81
Owl 81
No to je u Motoroly hodně velké překvapení. Ta jejich mizerná podpora aktualizací systému a zabezpečení sráží jinak celkem dobré telefony ke dnu. Přesně proto jsem od toho dal ruce pryč a držím se Pixelů. Jiný android pro mě nemá smysl...
Ondrej Horinek
Ondrej Horinek
Během krátkého používání telefonu po updatu na A11 jsem si všiml, že procházení systémem není tak hladké, jako před aktualizací. Animace se "sekají" a zmizely některé užitečné funkce u Moto display. Uvidím, co dalšího se objeví.
Lukas Stejskal
Lukas Stejskal
Musím říct že je překvapující že tahle verze je distribuována tady... Podle detailů je to specifické pro Brazilskou variantu...
Gabriel Legeza
Gabriel Legeza
Pro mě to není žádné překvapení ,.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze