Právě představená Nokia 6.2 nabídne obří displej a hned trojici fotoaparátů

3
Právě představená Nokia 6.2 nabídne obří displej a hned trojici fotoaparátů
  • Nová Nokia 6.2 se pyšní obrovským 6,3palcovým displejem s kapkovitým výřezem a Full HD+ rozlišením
  • Zaujme také trojice hlavních fotoaparátů a až 128GB interní paměť, kterou lze dále rozšířit pomocí microSD karet
  • Novinka se bude prodávat ve dvou barevných variantách, v klasické černé a „ledově“ bílé

Nokia dnes chrlí jednu novinku za druhou, jednou z nich je Nokia 6.2, která navazuje na úspěchy modelů z řady 6. Jako první Nokia z této řady se může pyšnit trojicí hlavních fotoaparátů, kterými se bude chtít odlišit od nemalé konkurence.

Začneme ale od začátku, tedy vzhledem. Nová Nokia nebude žádný drobek, může za to velký 6,3palcový Full HD+ displej, který bohužel lehce hyzdí kapkovitý výřez v něm. Nokia se chlubí, že speciální procesor Pixelworks v reálném čase vyladí obraz do kvality HDR. Rámečky telefonu jsou sice tenké po stranách, ovšem pod a nad displejem stále existuje prostor, který by šel zobrazovačem vyplnit. Zklame především výrazná brada. Obě strany telefonu jsou chráněné sklem Gorilla Glass 3. generace, zde by to rovněž šlo i lépe. Tělo novinky není hliníkové, ale je z polymerního kompozitu, který je prý odolnější i lehčí. To je sice hezké, ovšem kov je zkrátka kov.

Potěší, že Nokia 6.2 nabídne baterii s kapacitou 3 500 mAh, což je o kus více, než má například Nokia 6.1 Plus. Stejně tak potěší slot pro dvě nanoSIM a jednu microSDXC kartu, není tedy hybridní. Za to Nokii chválíme.

Uvnitř telefonu tepe Snapdragon 636, kterému sekundují 3/4 GB RAM (LPPDDR4x). Lišit se bude i velikost úložiště, na výběr bude mezi 32, 64 a 128GB variantou. 3GB RAM dostane právě varianta s nejmenší interní pamětí. Uvnitř se bude nacházet Android ve verzi 9.0, ovšem s brzkým příslibem Androidu 10, Nokia totiž zachovala příslušnost do rodiny Android One.

Zřejmě nejzajímavějším prvkem je trojice fotoaparátů, která se ukrývá v kruhovém výřezu na zadní straně. V něm je hlavní 16Mpx snímač se světelností f/1.8, snímač pro zaznamenání hloubky ostrosti s rozlišením 5 Mpx a také 8Mpx ultraširokoúhlý senzor se světelností f/2.2 a záběrem 118 stupňů. Fotoaparátům pomáhá LED dioda. Přední selfie snímač s rozlišením 8 Mpx a světelností f/2.0 zvládne jistě pořídit obstojné snímky na sociální sítě.

Ve výbavě dále nechybí Wi-Fi (802.11 b/g/n/ac), LTE Cat 4, NFC, FM rádio, A-GPS, GLONASS, Gallieo, a USB-C. Ten bohužel nepodporuje rychlé nabíjení (pouze 5V/2A), což je trochu škoda. Nokii chválíme za přítomnost notifikační LED diody a dvou mikrofonů, chybět nebude ani dedikované tlačítko pro spuštění Google Asistenta. Pokud se ptáte, zda Nokia zachovala standardní 3,5mm jack, máme dobrou zprávu. Zachovala!

Na trh se novinka dostane ve dvou barevných variantách (černá/bílá) v následujících týdnech, a to za cenu zhruba od 5 tisíc korun.

Diskuze ke článku
Carda
Zase to slovo koukám že to je asi trend a přitom je pravda úplně jinde :D
G.
Čo je obrovské na 6,3" displeji? 6,4" je štandard a 6,3" je ľahký podpriemer. Nadpis mal byť, že "nabídne obří bradu".
kleinak
Géčko, se vzpamatuj, zajdi si k lékaři, pokud chceš tvrdit, že 6,3 displej je lehký podprůměr.
Vždyť dnes si t těch Pádel nad 6,1 palci můžeš vybrat snad víc jak 20 kousků a to i úplné novinky, takže z vás, co holdují plachetnicím máte na výběr až hamba.
Ale, dobře vybavený telefon do 5,3 palce a to je max. moc na výběr opravdu není.
Říkám max do 5,3 protože i to je už docela velké a to se nebavím o rámečcích, kteří právě tuhle velikost ještě zvětší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze