Potkalo vás samovolné smazání dat u disků SanDisk? Máme pro vás řešení

Potkalo vás samovolné smazání dat u disků SanDisk? Máme pro vás řešení
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Vybrané SSD Western Digital sužuje (přinejmenším) od začátku letošního roku problém se samovolným smazáním
  • Problém se nejprve projeví tím, že se disk od počítače samovolně odpojí a nelze jej znovu připojit

Na mobilenet.cz čas od času testujeme také produkty SanDisk. Přinejmenším některé disky z nabídky výrobce Western Digital, pod něhož značka Sandisk spadá, však v poslední době sužují dosti nepříjemné problémy, které nelze brát na lehkou váhu. Konkrétně by se mělo jednat o modely:

  • SanDisk Extreme Portable 4TB (SDSSDE61-4T00)
  • SanDisk Extreme Pro Portable 4TB (SDSSDE81-4T00)
  • SanDisk Extreme Pro 2TB (SDSSDE81-2T00)
  • SanDisk Extreme Pro 1TB (SDSSDE81-1T00)
  • WD My Passport 4TB (WDBAGF0040BGY)

O svou zkušenost se podělili redaktoři The Verge (na sociální síti X lze dohledat však celou řadu případů stížností), kteří kvůli závadě disku přišli o 3 TB dat. Rovněž stížnosti na sociální síti Reddit poukazují na to, že tento problém netrápí pouze jednotlivce, ale celou řadu zákazníků.



Podle The Verge by mohl za potížemi stát vadný firmware. Společnost Western Digital dlouho žádné finální stanovisko k problémům s mizejícími daty u těchto úložišť nenabídla, přiznala však, že by měl celou záležitost vyřešit nový firmware. Na stejný problém upozornil i arstechnica.com, přičemž se první stížnosti zákazníků vyrojily přinejmenším již v lednu letošního roku. Samovolné smazání dat se týká zejména 2TB přenosných SSD, ale i těch o kapacitě 4 TB. Projeví se tak, že se disk náhle odpojí od počítače a nelze znovu připojit. Pokud vás sužují zmíněné potíže, na stránkách wd.com stačí zadat sériového číslo vašeho disku a získat nový firmware, který by měl problémy odstranit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze